"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Pozdrav, Gost

TEMA: Gušter, mane i vrline!

Gušter, mane i vrline! 23 Sij 2016 14:15 #5443

  • Fanatik
  • Fanatik's Avatar
  • Offline
  • Legenda foruma
  • Postova: 718
  • Zahvala primljena: 941
Evo kako sam pljuvo Gustera kao potvrdjenu stetocinu i gastronomski jako losu ribu, moram se ipak malo ispravit. :silly: istina u tavu i na gradele jako los, al eto na savjet dobrog prike i iskusnog ribolovca, dva gustera, juce smo ubacili u lesadu s kirnjom galinjacom i molom iz Konzuma (za svaki slucaj ;) ) i moram priznat da evo vec dva dana jedemo odlicnu lesadu i juhu :like:

Guster ovako u lesadi s drugom ribom je skroz nesto drugo, neznam jel on pridonio okusu juhe il je vjerovatnije on upio ostale okuse, al eto ispadne prilicno ukusno :)

Jel ga netko mozda ubacio u brodet il neku poparu, vjerujem da bi i to vrijedilo?

...orlovi rano lete a kasno sliječu....
Zadnja izmjena: : 14 Velj 2016 22:34 od zeusfaber.
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati

Gušter, mane i vrline! 23 Sij 2016 14:31 #5445

  • zeusfaber
  • zeusfaber's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Pozdrav svima!
  • Postova: 1342
  • Zahvala primljena: 1179
Nisam ga nikad provao, očigledno :lol:

Dosta puta sam ga ulovio na spin i pendulu i svaki put bi ga pustio. Čak sam u počecima mislio da se radi o nekoj vrati pauka :) Uglavnom imam neugodna iskustva s njim, ali mi je drago da je "jestiv", međutim smatram da je juha mrak radi kirnje, ne guštera :lol:
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati
Slijedeći korisnik(ci) je rekao hvala.: Fanatik

Gušter, mane i vrline! 23 Sij 2016 14:42 #5446

  • Fanatik
  • Fanatik's Avatar
  • Offline
  • Legenda foruma
  • Postova: 718
  • Zahvala primljena: 941
Dosta je slican pauku i ko nije siguran, boji se paukovog uboda, bolje da ga pusti, al ko ga je vec jednom ulovio (i pauka i gustera) lako ga razlikuje po gusterolikoj cunki i miljun zuba po citavim ustima i cak jeziku.

Ja sam ga ispocetka pokuso prigat, pa na gradele, moze se pojest za nevolju al ni okusa ni mirisa :pinch: Onda sam ga neko vrijeme vraco u more al mrtvog,jerbo sam cito da je velika stetocina u Jadrnanu.

Cuo sam vec prije da ga ljudi ubace u lesadu i to mi je neki dan potvrdio jedan dobar prika, al obavezno uz neku drugu, ukusniju ribu, tako da nema sumnje kirnja ga je izvukla :lol: :lol: al eto iskoristiv je!
...orlovi rano lete a kasno sliječu....
Zadnja izmjena: : 23 Sij 2016 14:46 od Fanatik.
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati

Gušter, mane i vrline! 14 Ožu 2016 16:09 #6718

  • degliorsi
  • degliorsi's Avatar
  • Offline
  • Stalni korisnik
  • :)
  • Postova: 44
  • Zahvala primljena: 11
odican za juhu, posto je nezgodan z ciscenje... ja od njega napravim osnovu za juhu, stavim ga na pocetku ali narezanog na manje komade odma na luk.. i njega ustvari iskuham a komad ribe koji se 'samo' lesa ubacim naknadno... za juhu odlican ostalo.. nije bas :/
Non bene pro toto libertas venditur auro
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati
Slijedeći korisnik(ci) je rekao hvala.: Fanatik