"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Pozdrav, Gost

TEMA: Lica u foliji i papiru za pecenja

Lica u foliji i papiru za pecenja 28 Sij 2016 01:01 #5540

  • Fanatik
  • Fanatik's Avatar
  • Offline
  • Legenda foruma
  • Postova: 718
  • Zahvala primljena: 941
Evo recept koji me odusevio, juce sam odma potrazio savjet jednog kompanjona, strastvenog ribolovca i gurmana, za pripremit licu a da ne bude onako nekako krto meso.Predlozio mi je ovu jednostavnu deliciju i moram priznat da sam odusevljen.Inace ko je navegavo sa filipincim, mozda je vec provo ovako slicno spravjenu ribu ;)

Dakle, recept je prilicno jednostavan a slike ce rec vise nego slova.Prvo se prostre folija, zatim preko nje papir za pecenje, na to se stavi riba ili komad ribe, ovisno kolika je, ubaci se malo krumpira (preporucam na tanke ploske,), iako moze i bez krumpira al svakako preporucamo jerbo vrijedi zlata, pomadore mogu male po pola il vece na kriske, luk(kapula), cesan(bili luk), petrusin ili listovi seleni,moze i neko drugo bilje za zacin ovisi sta se nadje pri ruci, naravno i maslinovo ulje.

Ja sam ribu odma u jutro malo natrljo uljem s malo vegete i petrusina, izvana i iznutra.A i u supljine takodjer slobodno ubacite luka i krumpira kad budete slagali.Zatim se to sve skupa preklopi i dobro zasuska tako da svi sokovi od ribe i povrca ostanu unutra prilikom pecenja ;)

Pece se u pecnici na 180 -200 stupnjeva, 50 minuta, to na kraju ostane vise kuhano nego peceno, povrce pusti sokove i bude dosta juhe u kojoj se to sve skupa ustvari skuhalo, ma ljudi moji, ma fantasticno a jednostavno. :like: Eto slike ce pojednostavniti opis ;)

Evo prika mi je poslo sliku s receptom, ove manje mogu ovako cijele, inace ja sam malo dugacije rezo krumpir i povrce, vidit ce se na mojoj slici ;)



Evo i moja kad se zgotovila :like: mi smo polovicu i taman je bilo, eto mislim da slike govore tisucu rijeci!

...orlovi rano lete a kasno sliječu....
Zadnja izmjena: : 30 Sij 2016 20:26 od Fanatik.
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati
Slijedeći korisnik(ci) je rekao hvala.: frkachu, pepsi, Alaskan, porfo, Ahab, Krsta

Lica u foliji i papiru za pecenja 28 Sij 2016 16:06 #5556

  • Fanatik
  • Fanatik's Avatar
  • Offline
  • Legenda foruma
  • Postova: 718
  • Zahvala primljena: 941
Htio bi jos naglasiti koliko je bitno, kod plave ribe, pustit krv odma dok je ziva, znaci doslovno zaklat je i pustit da istece.A posebnno kod palamide po mogucnosti i odma ocistit utrobu i razrezat onu debelu zilu koja je ispod kicme a povise zeluca i ide cijelom dizinom prema repu, u njoj ostane dosta krvi.

To jako puno znaci i nece meso biti onako suhojavo, krto, ko kad je kupis na peskariji ulovljenu u mrezu i krepanu jos u toj mrezi.Eto danas smo isprigali, na fete, ovu polovicu od repa ove lice, a juce sam odma nauljio da tako odstoji, bilo je puno mekse i bijelije meso nego prije 15-tak dana kad mi je rojak regalo jednu lijepu od skoro kilo, a koju je dobio od nekig prike ulovljenu u mrezi.

Ja i strijelki pustim krv, iako ona nije definirana kao plava riba iako se slicno ponasa al ipak ima prilicno bijelo meso.Ja joj svejedno probodem odispod vrat i pustim krv (a istece iz nje ko da si praca zaklo), meso bude jos bijelije i ukusnije, ma lako bi nekoga i prevario da je smudut hehe ;)

Eto ako kogod ima jos kakvi dobar recept pa objavite, naravno i za druge ribe :)
...orlovi rano lete a kasno sliječu....
Zadnja izmjena: : 28 Sij 2016 16:49 od Fanatik.
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati
Slijedeći korisnik(ci) je rekao hvala.: pepsi

Lica u foliji i papiru za pecenja 28 Velj 2016 19:25 #6424

  • labrax
  • labrax's Avatar
  • Offline
  • Majstor foruma
  • Postova: 96
  • Zahvala primljena: 92
moj vam je savjet da svaku ribu otkrvite, svaka je bolja. to što je to posebno izraženo kod plave ribe ne znači da ne čini razliku i kod bijele. svaku vecu bijelu ribu pokušati odmah otkrviti - zaista je bolje.
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati
Slijedeći korisnik(ci) je rekao hvala.: pepsi, Fanatik