"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
selder izrezat ,luk,cesnjak i u tecu posebnu i polit vinom i malo vode i kuhat oko 20minuta, mušule oprat ako su sporke,i onda u veliku tecu slagat malo mušula pa malo zelenja pa tako dok se nenapuni teca,i neka mušule kuhaju polagano , malo zalit vinom ,posolit malo i papra po zelji. Kad se mušule pocmu otvarat,dobro protrest par puta tecu da se malo izmisa to sve i dobar vam tek !
Ovamo ih sluze sa pomfrijem,kruhom i ... po zelji.
Super, vrlo jednostavno. Ja moje spremam s malo više vina, petrusimula, mora od mušula i ubacim malo prezle i naravno maslinova uja. Čisto da dobijem više šuga da mogu iza močiti služim ih samo s kruhom