"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Ajde da Vas cujem. Kako pripremate ribu na gradelama - rostilju ?
Sutra bih malo moju ekipu pogostio pa skupljma recepte. Da vidim jel radim sto krivo ili ima i bolje pripreme
- kako pripremate ribu prije gradela, dali ju solite ili s cime, stavljete li kakve zacine na nju ( netko samo sol, netko vegetu )
- koliki ju ostavite da odstoji ili ju odmah bacite na gradele
- dali ju susite,brisete prije samog stavljanja na gradele
- dali dok gradelate tj. s cime ju mazete ( imate li neku svoju specijlanu otopinu ulja i zacina ili .... )
Za ribu na gradelama ti treba samo sol,domaće maslinovo ulje i domaći češnjak,nikakva Vegeta kurci palci.Ribu pije stavljanja na gradele posušiti i posoliti prije samog stavljanja na gradele,ne prije jer sol izvlači vodu iz ribe.Od maslinovog ulja češnjaka i peršina napravit umak i time premazivanje tokom pečenja i normalno pri konzumaciji. Netreba od kuhanja delat nuklearnu fiziku,čim jednostavnije tim bolje.
Cuj, bas tako sam do sada i radio...Sada se mao zainteresirao da vidim kako drugi ljudi radi, ima li sto bolje. Malo nesto drugo ili novo probati.
Gledam filmice po youtubeu pa vidim svasta pa mi onda palo na pamet pitati ovjde ljude da vidim kako oni rade. Ipak tu nasoj ekipa sa foruma prije bih bilo sta povjerovao nego tamo nekom sa youtubea.
Ajmo ljudi da cujemo jos koga...
Kaj se gradela tiče,samo onak kak sam napisal,brudeti,buzarne i lešade su druga stvar,napravim ja i to,ali nisam još tu doma da mogu dijeliti savjete😃😃😃
Manju ribu bacim na gradele bez ikakvog začinjavanja a veću mažem uljem dok se peče. Solim kad se ispeče. Mišancu od ulja, češnjaka i petrusimula zamutim u zdjelicu pa ako će neko s time začinjat može, a ne mora.