"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Pozdrav, Gost

TEMA: Gradele ili Roštilj - Priprema Ribe

Gradele ili Roštilj - Priprema Ribe 21 Lip 2017 11:51 #14818

  • dxdandy
  • dxdandy's Avatar
  • Offline
  • Legenda foruma
  • Postova: 438
  • Zahvala primljena: 179
Ajde da Vas cujem. Kako pripremate ribu na gradelama - rostilju ?
Sutra bih malo moju ekipu pogostio pa skupljma recepte. Da vidim jel radim sto krivo ili ima i bolje pripreme

- kako pripremate ribu prije gradela, dali ju solite ili s cime, stavljete li kakve zacine na nju ( netko samo sol, netko vegetu )
- koliki ju ostavite da odstoji ili ju odmah bacite na gradele
- dali ju susite,brisete prije samog stavljanja na gradele
- dali dok gradelate tj. s cime ju mazete ( imate li neku svoju specijlanu otopinu ulja i zacina ili .... )
Zadnja izmjena: : 21 Lip 2017 20:36 od zeusfaber.
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati
Slijedeći korisnik(ci) je rekao hvala.: lignjolovac, mirakulin

GRADELE ili ROSTILJ - Priprema Ribe 21 Lip 2017 14:32 #14819

  • zoki1
  • zoki1's Avatar
  • Offline
  • Legenda foruma
  • Postova: 655
  • Zahvala primljena: 314
Za ribu na gradelama ti treba samo sol,domaće maslinovo ulje i domaći češnjak,nikakva Vegeta kurci palci.Ribu pije stavljanja na gradele posušiti i posoliti prije samog stavljanja na gradele,ne prije jer sol izvlači vodu iz ribe.Od maslinovog ulja češnjaka i peršina napravit umak i time premazivanje tokom pečenja i normalno pri konzumaciji. Netreba od kuhanja delat nuklearnu fiziku,čim jednostavnije tim bolje.
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati
Slijedeći korisnik(ci) je rekao hvala.: lignjolovac

GRADELE ili ROSTILJ - Priprema Ribe 21 Lip 2017 14:40 #14820

  • dxdandy
  • dxdandy's Avatar
  • Offline
  • Legenda foruma
  • Postova: 438
  • Zahvala primljena: 179
Cuj, bas tako sam do sada i radio...Sada se mao zainteresirao da vidim kako drugi ljudi radi, ima li sto bolje. Malo nesto drugo ili novo probati.
Gledam filmice po youtubeu pa vidim svasta pa mi onda palo na pamet pitati ovjde ljude da vidim kako oni rade. Ipak tu nasoj ekipa sa foruma prije bih bilo sta povjerovao nego tamo nekom sa youtubea.
Ajmo ljudi da cujemo jos koga...
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati

GRADELE ili ROSTILJ - Priprema Ribe 21 Lip 2017 15:21 #14821

  • ja_osobno
  • ja_osobno's Avatar
  • Offline
  • Majstor foruma
  • Postova: 133
  • Zahvala primljena: 120
Osušit ju i posolit prije stavljanja na gradele, tokom pečenja mazat sa grančicom ružmarina maslinovo ulje.

Kad se speče polit maslinovim uljem ili premazat češnjakom i peršinom u maslinovom ulju.(kako ko voli)

Ja od začina na ribu samo sol.

I to je to, kako je kolega već rekal, čim jednostavnije to bolje.
Ćo, je ča? :D
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati
Slijedeći korisnik(ci) je rekao hvala.: zoki1

GRADELE ili ROSTILJ - Priprema Ribe 21 Lip 2017 15:28 #14822

  • zoki1
  • zoki1's Avatar
  • Offline
  • Legenda foruma
  • Postova: 655
  • Zahvala primljena: 314
Kaj se gradela tiče,samo onak kak sam napisal,brudeti,buzarne i lešade su druga stvar,napravim ja i to,ali nisam još tu doma da mogu dijeliti savjete😃😃😃
Zadnja izmjena: : 21 Lip 2017 17:21 od zoki1.
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati

Gradele ili Roštilj - Priprema Ribe 21 Lip 2017 21:38 #14823

  • Ahab
  • Ahab's Avatar
  • Offline
  • Legenda foruma
  • Postova: 422
  • Zahvala primljena: 316
Manju ribu bacim na gradele bez ikakvog začinjavanja a veću mažem uljem dok se peče. Solim kad se ispeče. Mišancu od ulja, češnjaka i petrusimula zamutim u zdjelicu pa ako će neko s time začinjat može, a ne mora.
smoto
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati

Gradele ili Roštilj - Priprema Ribe 21 Lip 2017 21:47 #14824

  • MIRAN
  • MIRAN's Avatar
  • Offline
  • Doktor foruma
  • Postova: 167
  • Zahvala primljena: 367
Mišancu zblendam blenderom da dobijem "Pasta verde" te je na kraju razridin sa maslinovim uljem po želji
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati