"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Pozdrav, Gost

TEMA: Prijedlozi, izmjene i dopune - Ludo More Liga

Prijedlozi, izmjene i dopune - Ludo More Liga 27 Ožu 2018 19:20 #19182

 • zeusfaber
 • zeusfaber's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Pozdrav svima!
 • Postova: 1412
 • Zahvala primljena: 1300
Evo ekipa. Tema za prijedloge, izmjene i dopune Ludo More Lige ;)
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati
Slijedeći korisnik(ci) je rekao hvala.: BulMar, JopaZGRI, mirakulin

Prijedlozi, izmjene i dopune - Ludo More Liga 05 Tra 2018 16:04 #19285

 • mirakulin
 • mirakulin's Avatar
 • Offline
 • Doktor foruma
 • Postova: 270
 • Zahvala primljena: 1521
zeusfaber napisao:
Evo ekipa. Tema za prijedloge, izmjene i dopune Ludo More Lige ;)

O! Tek san sad primijetio ovu temu! Super da je otvorena prije, nadajmo se konstruktivnim prijedlozima. Evo ću ja počet....

Ko što sam reko, mene je liga oduševila, bilo mi je zanimljivo pratiti svakodnevno, bilo je zbilja pošteno i svi su se super potrudili. Vidimo na kraju da se nisu samo bodovale same lignje, već su nagrađeni trud prenošenja doživljaja na forum. Vidimo da je bilo zanimljivo i pratit to sa strane i to i jest bila sama bit i to po meni ne triba minjat. Pravila se od početka znaju i kome se ne sviđa upravo sada može predlagati izmijene, a i nikoga se ne tjera da sudjeluje. Ove godine je sudjelovalo stvarno puno forumaša, al tribalo je zbilja truda izdržati do kraja. B)

Do sada smo čuli prijedloge od više forumaša da se ograniči broj upisa na 1 dnevno. Mislim da je to izvrsna ideja. Važnija je kvaliteta upisa nego kvantiteta. Naravno, taj jedan upis za dan mogo bi uključivati ulove od cijelog dana i opis cijelog dana, ali bolje se potruditi oko jedne kvalitetne objave nego nabacivati same upise. Neka se niko ne uvrijedi, ne govorim da moraju biti to romani ili priče ko što su moje (bile). Al što vrijedi staviti sliku 3 ulovljene krepane lignje? Ok, znamo svi kako lignja izgleda. Ono što sam ja našao zanimljivo u prošlim ligama i čime sam se vodio u zadnjoj je da prenesem kolegama koje sam skosavice koristio (za doslovno svaku lignju napisa san veličinu, model i boju). Zatim koja se oprema koristila. Napisati "standardno" ne znači ništa jer ne pamte svi svačiju opremu... Nisam ja svaki put sve to pisao, kopirao bi od prošlog upisa i izmijenio ako se što promijenilo. Iz prošlih liga vidio sam i naučio ko što koristi i to sam onda mogo primijeniti na sebi. Onda vrijeme lova, kad i kako se bacaju lignje. Evo ovih dana baš vuku ko blesave, bilo je razdoblja kad su se samo objesile. Pa onda koji tip skosa više vole. Brže ili sporije tonuće. Pa kurenat. Pa način skosavanja. Sve se to može naučiti iz objava, čak i od nekoga ko je (recimo to tako) početnik u egingu. Učiš na tuđim greškama. Ja sam takve stvari cijenio i zato sam to i htio prenijeti.

Uz to, mislim da je ograničavanje objava način da se borba napravi ravnopravnijom među natjecateljima koji nemaju prilike baš ić više puta dnevno. Čak bi bilo dobro omogućit i ravnopravniju borbu onima koji ne mogu ni svaki dan... Al...mogli su vidit ovu godinu da broj upisa nije presudan!

To je za početak to, u vezi ograničavanja objava. Imam još neke prijedloge, al o tome kasnije. Imamo dovoljno vrimena za dobru diskusiju i nadajmo se dobrim prijedlozima.
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati
Slijedeći korisnik(ci) je rekao hvala.: BulMar, Kvarner, Baćo68, JopaZGRI, tuvok1976

Prijedlozi, izmjene i dopune - Ludo More Liga 06 Tra 2018 10:40 #19287

 • BulMar
 • BulMar's Avatar
 • Offline
 • Doktor foruma
 • Postova: 194
 • Zahvala primljena: 544
mirakulin napisao:
O! Tek san sad primijetio ovu temu! Super da je otvorena prije, nadajmo se konstruktivnim prijedlozima. Evo ću ja počet....
.............
Imam još neke prijedloge, al o tome kasnije. Imamo dovoljno vrimena za dobru diskusiju i nadajmo se dobrim prijedlozima.

Već neko vrijeme planiram i ja iznijeti neka svoja razmišljanja i prijedloge za buduće Lige, ali ... sutra ću, sutra ću, i ... eto, danas me "pogurao" mirakulin. Suglasan sam, sada je pravo vrijeme za "prijedloge, izmjene i dopune", a kada Liga počne, nema više izmjena.
Prve dvije Lige sam pratio na Forumu, u trećoj sam sudjelovao aktivno. Zadovoljan sam Ligom, prezadovoljan sam svojim rezultatom, zadovoljan sam bodovanjem, atmosferom, ..., svime. Posebno me veseli što se moje bodovanje potpuno poklapa sa proglašenim redoslijedom. U cilju još bolje Lige 2018. ukratko iznosim svoje sugestije:
1. Trajanje Lige: od 1. listopada 2018. do 31 siječnja 2019. Komentar: Liga 2017 je predugo trajala.
2. Broj Upisa ograničiti na 1 upis dnevno. Upis se može upisati (prijaviti) ako je ulovljena najmanje 1 lignja, veličine najmanje 12 cm (kao što je bilo i u Ligi 2017). Upis se priznaje i ako je ulovljena SAMO 1 lignja manja od 12 cm i ako je puštena uz pokazivanje puštanja vjerodostojnim videozapisom.
3. Boduje (ocjenjuje) se: 1) Broj upisa; 2) Opis ulova; 3) Foto - video ilustracija.
4. Rangiraju se (boduju) svi sudionici Lige, koji imaju barem 1 Upis.
5. Prije početka Lige definira se broj učesnika koji se nagrađuju ribolovnim priborom i opremom, kao i broj onih kojima se odaje priznanje na neki drugi način (majice, kape, pretplate, priznanja-pohvale, .....)
6. Bodovanje Broja upisa ovisi o broju sudionika Lige koji su u konkurenciji (koji imaju barem jedan Upis). Npr. ako je u konkurenciji 25 sudionika, onaj koji ima najviše Upisa dobiva 25 bodova, drugi dobiva 24 boda, ...., posljednji dobiva 1 bod. Smatram da ovdje neće biti puno rasprave. Ili se varam?
7. Bodovanje Opisa ulova. Što opisivati? Ambijent pošte, vremenske uvjete (vidljivost, vjetar, more: kurenat, plima/oseka, dubina, vrsta dna,....), primijenjena tehnika lignjolova, posebno ako se radi o nekom kuriozitetu, emotivni doživljaj lignjolovca tijekom ulova,...... Ako je ulovljeno nekoliko liganja, ne treba opisivati svaki ulov, nego 1-2-3 ulova, koji će biti najzanimljiviji i najpoučniji za druge sudionike Lige i Foruma.
Predlažem da se Bodovanje opisa vrši na slijedeći način: svaki sudionik Lige bira 5 najboljih Opisa i dodjeljuje im: 5 bodova najboljem, 4 boda ...., 3 boda, 2 boda......., i 1 bod. Na taj način neće bodovanje Opisa biti važnije od bodovanja Upisa (jer, radi se o vještini u lignjolovu).
8. Bodovanje Foto-video ilustracije vrši se po istom principu kao i bodovanje Opisa ulova, bodovima od 5 do 1. Što ilustrirati? Izgled i okolinu pošte, izgled živog ulova i skosavice sa Logom Lige, ambijent, druge zanimljivosti, ...
Bodovanje mora biti javno, kao i do sada. Na temelju zbroja bodova sva tri bodovanja, dobije se ukupni broj bodova za svakog sudionika i to je konačni poredak.
Evo, to su neka moja razmišljanja. Očekujem da se svi uključimo u raspravu.
"Baci srećkovića u rijeku i on će isplivati sa ribom u ustima" - Karel Čapek
Da bi se uključili u raspravu potrebno se registrirati
Slijedeći korisnik(ci) je rekao hvala.: Kvarner, Baćo68, mirakulin