"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Još jedan izbor štapa :D

Više...
BlackMarlin's Avatar 19 Srp 2019 14:48 - 19 Srp 2019 14:52 #1 od BlackMarlin
Bok ekipa,

kako shore jigging traži određenu pripremu i vrijeme zbog udaljenijih pozicija, htio bih se tokom tjedna malo posvetiti spinu i možda light jiggingu s obale.

Ono što bih htio je doći s posla, zgrabiti štap, kutiju s 10ak varalica i jigova i gas negdje na pozicije do kojih dođem za 5-15min autom.

Ovdje oko Rijeke ima svega, ali da su strijelke kao ove dolje na Neretvi, baš i nisu :unsure:
Trebam štap kojim mogu lijepo voditi voblere, jigove do 15-20g, možda i male popere ispod 30g.
Štap na kojem je riba od kile gušt, a koji može svladati i ribu od 5 kila.
Cilj je da mi to bude go-to štap za spin brancina tokom zime kad nema ničeg drugog uz obalu, ali i za sve ostalo što pliva tokom ostatka godine (uglavnom strijelke, palamide, možda koja lica slučajno uleti...).

I sad je__t ga, oću Zenaq. :lol:
A imam i štelu za cijenu pa sam razmišljao uzeti Plaisir Answer 93.
Najprije sam razmišljao o PA90, ali realno nemamo mi ovdje oko Rijeke baš svaki dan takve ribe za koje je on primarno napravljen. Nemam ga gdje probati, a ne bih htio uzeti štap na kojem riba od kilu, kilu i pol nije uopće neki fajt.
To me dovelo do PA93, kojeg opet nemam gdje probati i raspon gramaže mu je manji (10-25), ali po onom što sam online iskopao, mislim da bi više bio za mene.

Imam Sonio RG za SJ i teži spin, i nekakva logika mi je da bi i na putovanjima PA93 taman dobro pokrio taj donji raspon gramaže za laganije varalice gdje je Sonio komplet jednostavno overkill za brancina i strijelku od kile i pol :D

Ima li netko iskustva s PA90 ili PA93?
Što vi mislite da bi bilo bolje? Možda nešto treće?

Najgore je kad kupuješ skupu opremu a uopće ne znaš je li to ono što očekuješ i nemaš priliku najprije probati :/
Zadnja izmjena: 19 Srp 2019 14:52 od BlackMarlin.

Molimo prijavite se