"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Shore spinning: kasna jesen - zima

Više...
Alaskan's Avatar 31 Lis 2015 12:28 #1 od Alaskan
Pozdrav ekipa,

mislim da bi bilo zgodno da napišemo koju riječ o zimskom spinningu kada su nam ribe rijetka pojava. Da li uopće spinnate, prilagođavate li varalice i način vođenja istih? Kod mene na hladnijem sjeveru Jadrana čekam isključivo toplije dane kada mala lovina izađe da se grije na površinu i tada oko njih spinnam i desi se i neki grabežljivac koji ne može odoliti jigu ili wobleru :)

Tight lines!
Hvala: Fanatik

Molimo prijavite se

Više...
Sumrak's Avatar 02 Stu 2015 13:25 #2 od Sumrak
Kod mene ode (dolina Neretve) sad kreće pravi lov. Lubin izlazi iz rike i priprema se za mrist. Čekamo da još zahladi za još bolji lov.

ΙΧΘΥΣ
Hvala: Fanatik, Alaskan

Molimo prijavite se

Više...
Kvarner's Avatar 02 Stu 2015 13:33 #3 od Kvarner
Sad i pocinje pravi ribolov kolega Alaskan.Ja zimi lovim Strijelke i Brancine i ponekad lignje.Lovim i na voblere i na silikonce dok na jig zimi nisam prakticirao, jiganje vise proljece i ljeto.Zimi treba malo sporije voziti voblere a silikon da ne pravilno povremeno skakuce.Frisak sam na ovome forumu pa ne znam koliko smijem toga reci.Hehe ja bi ovakve stvari na privatnim porukama ako ima ovaj forum to.

Molimo prijavite se

Više...
dundo's Avatar 02 Stu 2015 15:02 #4 od dundo
Kvarner, bez ljutnje, ali moram ti odgovorit na ovaj tvoj post. Ako si malo čitao ovaj forum, mogao si primjetit da članovi nemaju nikakvih tajni što se tiče ribolova. Prenosimo jedni drugima sve što znamo, a učimo od drugih ono što neznamo. Drago nam je kad netko ostvari ulov tehnikom i cakama koje je doznao na ovom forumu.Stoga, zajebi privatne poruke ili ajde na drugi forum pa privatiziraj koliko hoćeš. Ponavljam, bez ljutnje, ali bi puko da ovo nisam napiso.
Hvala: Fanatik

Molimo prijavite se

Više...
Kvarner's Avatar 02 Stu 2015 15:37 #5 od Kvarner
Dundo kolega, vec jesam ja na vise foruma, i nema ljutnje njikakve, nisam znao na koju firu radi forum.Sad je jasno onda mogu pisati sve u glavu.Sve svatio.

Molimo prijavite se

Više...
dundo's Avatar 02 Stu 2015 15:49 #6 od dundo
Sve pet.

Molimo prijavite se

Više...
crni010's Avatar 02 Stu 2015 18:05 #7 od crni010
Ja sam na moru 360 puta u godini a možda i više ako se broji ono kad ideš u jutro i na večer,a ponekad i u podne zavisi koju ribu lovim.U jesen i cjelu zimu pokušavam uloviti kojeg Lubina ,a kad mi to dojadi onda sam na lignjama. U 1 mjesecu većinom lovim preko dana kad je lijepo vrijeme Orade i tad ih ulovim najviše u cijeloj godini i to na filet srdele.
Hvala: Sumrak, Vinsent_P

Molimo prijavite se

Više...
Kvarner's Avatar 02 Stu 2015 18:41 #8 od Kvarner
Bravo kolega, tako sam i ja prije ganjo.Ali sad sam samo na spinu.Puno kvalitetnija riba se lovi a bogami i vece zvijeri.
Poceo sam po malo odavati svoje tajne na koji nacin i kako se lovi i naravno sta se lovi.
Tako da sam otvorio novu temu na varalicama.Bit ce ih jos samo sam kratak s vremenom.Vidim da sevna ovome forumu pise drito u glavu.

Molimo prijavite se

Više...
Manta's Avatar 02 Stu 2015 21:52 #9 od Manta
Nisam baš neki spiner al tu i tamo znam malo špinat.

Ovaj period kolega i ja najviše lovimo iglice tu i tamo zaluta koji širun, plavica a zna zalutat i koji mali travarić.
Kolega se sad napalio na ul spin pa sam mu prodao svoj daiwa megaforce jiger 1-8 gr dužine 2.10.On redovito spina dok sam ja više za lignje.

Od ulova zna biti svega,igli, ranja,špara,pa i škrpoča, oni su mi nekako dragi jer su pravo borbeni, pogotovo na ul pribor.Najviše lovimo na silikonce do 5 sm, sedefaste, prljavo bijele, i sive boje na laganim glavama mada kad riba proradi sve boje i oblici.

Nikad nije kasno dok ne bude prekasno.

Molimo prijavite se

Više...
Alaskan's Avatar 03 Stu 2015 01:00 - 03 Stu 2015 01:02 #10 od Alaskan
@Kvarner Pusti privatne poruke, sve si kažemo ovdje :) No mene zanima, gdje ti to zimi pronađeš strijelku? Ne zanima me mikrolokacija već regija u kojoj loviš. Ja doduše o strijelki znam koliko sam uspio saznati s obzirom da je relativno nepoznata riba, no nisam pojma imao da zimi obitava u našim morima. Daj pojasni molim te :)

Tight lines!
Zadnja izmjena: 03 Stu 2015 01:02 od Alaskan.

Molimo prijavite se

Više...
Kvarner's Avatar 03 Stu 2015 06:24 #11 od Kvarner
Kolega zimi ih skidam ja i kolega na uscima rijeka, evo primjera.
Bakar i Rijecina, naglasit cu da se love svega 15-20 minuta i to u sumrak ako si falio vrijeme ne rade jer se krecu u jatima.Mogu staviti slike ulova od prosle godine u zimi pa ces vidjeti.Ovdje su se lovile prosle godine a za ovu budemo vidjeli s obzirom da su prozdrljive i da sve napadaju mislim da ce ih svake godina sve vise biti i sve vecih primjeraka.Ako si u bizini slobdno se javi i ja ti pokazem mikro lokacije uopce nije problem.Ako ima tibe a mene pijatelje bitce i za nove kolege.
Hvala: Sumrak, Vinsent_P

Molimo prijavite se

Više...
Kvarner's Avatar 03 Stu 2015 06:24 - 03 Stu 2015 06:32 #12 od Kvarner
Kolega zimi ih skidam ja i kolega na uscima rijeka, evo primjera.
Bakar i Rijecina, naglasit cu da se love svega 15-20 minuta i to u sumrak ako si falio vrijeme ne rade jer se krecu u jatima.Mogu staviti slike ulova od prosle godine u zimi pa ces vidjeti.Ovdje su se lovile prosle godine a za ovu budemo vidjeli s obzirom da su prozdrljive i da sve napadaju mislim da ce ih svake godina sve vise biti i sve vecih primjeraka.Ako si u bizini slobdno se javi i ja ti pokazem mikro lokacije uopce nije problem.Ako ima ribe za mene i pijatelje bitce i za nove kolege. ;)
Kolega ja necu nikoga uvjeravati da se lovi, ja ih skidam a onaj tko je uporan i tko ih uprati kad se hrane i jos ti ih pogodis na kojem su mjestu to je to, samo ne zaboravi garantiram ti 15-20 minuta jedna za drugom idu vani a kasnije moze loviti sto hocs. ;)
Zadnja izmjena: 03 Stu 2015 06:32 od Kvarner. Razlog: Ispravak slova u rijeci
Hvala: Fanatik

Molimo prijavite se

Više...
snhelix's Avatar 03 Stu 2015 10:32 #13 od snhelix
ola,
eto i mene uglavnom sa kvarnera, u zadnje vrijeme sam i ja nekako malo više na spinu(početnik) tu me malo brat navukao,on lovi svašta kroz cijelu godinu,ja malo i lignje kada stignem,
Ja sam par puta probao u bakarcu,kraj onog utoka potoka(ko mali mostić) kada kreneš prema budućoj"marini",tada na basao na stvarno velike šarune(40dkg pa i nekoliko većih primjeraka),borbeni su pa je gušt,a valjda ima i druge ribe ;))
Eto 1 "mikrolokacija"
uglavnom lovim na plastiku,bolje rečeno učim se ,a sada sam se naoružao i silikonom,pa kad me malo lignje popuste opet ćemo,po istri u ušćima,zima za brancine ali nekako mi se čini da žešći komadi padaju na čeku,srdela isl,jer mi smo vadili manje komade od čekača ;))
Hvala: Vinsent_P

Molimo prijavite se

Više...
Alaskan's Avatar 03 Stu 2015 10:41 #14 od Alaskan

snhelix napisao: ola,

uglavnom lovim na plastiku,bolje rečeno učim se ,a sada sam se naoružao i silikonom,pa kad me malo lignje popuste opet ćemo,po istri u ušćima,zima za brancine ali nekako mi se čini da žešći komadi padaju na čeku,srdela isl,jer mi smo vadili manje komade od čekača ;))


Mislim da je 99% spinnera počelo sa silikonom :) Slijedeće ti je light jiggovi i wobleri pa kad prvi put potkačiš kakvog lucića već ćeš se prebaciti na nešto jaču opremu :)

Tight lines!

Molimo prijavite se

Više...
Alaskan's Avatar 03 Stu 2015 10:44 - 03 Stu 2015 10:44 #15 od Alaskan
@Kvarner, ma oodlične vijesti da ih ima kad zahladi! Kako su relativno nova vrsta, informacije o strijelkama su vrlo ograničene. Ja u Puli nažalost nemam boćate vode, ni riječice i potoke koji ulaze u more ali ima nekoliko zatvorenijih plićih i muljevitih zaljeva u okolici gdje se lice i strijelke zadržavaju pa ih tamo tamanim :)

Tight lines!
Zadnja izmjena: 03 Stu 2015 10:44 od Alaskan.
Hvala: Dizajn

Molimo prijavite se

Više...
Kvarner's Avatar 03 Stu 2015 12:29 #16 od Kvarner

Alaskan napisao: @Kvarner, ma oodlične vijesti da ih ima kad zahladi! Kako su relativno nova vrsta, informacije o strijelkama su vrlo ograničene. Ja u Puli nažalost nemam boćate vode, ni riječice i potoke koji ulaze u more ali ima nekoliko zatvorenijih plićih i muljevitih zaljeva u okolici gdje se lice i strijelke zadržavaju pa ih tamo tamanim :)


Odi u Plomin to ti je odlicna lokacija ta strijelke i brancine.Imas navedene ribe cijelu godinu i ima veliki primjeraka.Sadvse odlicno love, ali meni nije na ruku za svaki putvici ali kad odem napravim posao.Odi pa probaj, varalice znas koje bacati i ocekujem slikice. ;)

Molimo prijavite se

Više...
Alaskan's Avatar 03 Stu 2015 12:31 #17 od Alaskan
Haha, Plomin odrađujem kada je nešto toplije. Bio sam dva puta u zadnjih mjesec dana i ništa. Tu i tamo koja troma nezainteresirana lica proleluja uz obalu al od strijela ni S. Spinnaš tamo s plaže ili preko puta s malih molića?

Tight lines!

Molimo prijavite se

Više...
Kvarner's Avatar 03 Stu 2015 12:42 - 03 Stu 2015 12:48 #18 od Kvarner
Kolega nije problem.Samo da se oslobodim posla i da me sinusi popuste.Samo se javi. ;)
Zadnja izmjena: 03 Stu 2015 12:48 od Kvarner. Razlog: Ispravak slova u rijeci

Molimo prijavite se

Više...
Kvarner's Avatar 03 Stu 2015 12:50 #19 od Kvarner
Na uscu gdje ribarice staju.

Molimo prijavite se

Više...
Alaskan's Avatar 17 Stu 2015 00:18 #20 od Alaskan
Ne znam kako je kod vas, ali oko Pule je more doslovce zamrlo. Obuklo se u tešku maglu, oseka koja prevladava cijeli dan i tako već desetk dana...ribe ni čut. Preveliki pritisak u zraku i nula.

Tight lines!
Hvala: pepsi

Molimo prijavite se

Hamag