Predvez spojim sa upredenicom fg cvorom cca 1.5-2m fluorocarbona.
Na kraju fluorocarbona stavim kopcicu od dtd-a deklariranu na 10 kg ali cu je morati mijenjati jer mi ju je ova orada skoro otvorila...
A jig glave su mustad micro jig head 2 ili 2.5 grama ne sjecam se znam da sam pokupovao sve koje su bile tada. I od tada bezuspjesno pokusavam doci do tih jig glavica.
Pitao sam kolegu frkachua koji drzi svijet varalica dali ce nabavljati jos tih glavica i rekao je da hoce za tjedan dana da ce doci medutim jos te jig glavice nisu dosle u njega u ponudu (ima samo 1.5grama)
A butiga ti je mondo trade u mokošici.zadnji put kada sam bio imali su ih jos pa ne znam dali jos imaju jer je to bilo pred 2 mjeseca.(silikonci)
Jig glavice sam nabavljao u ducanu top marine u dubrovniku i isao sam cak naruciti te jig glavice u njega i to sam mu rekao 20 paketa tih jig glavica da mi uzme i cim dodu ja dolazim po njih. Nakon mjesec dana jos nista od njih i posao sam tamo medutim dobio sam odgovor da te jig glave koje ja trazim ne postoje a u njega sam kupovao i sad mi je zao sto nisam ambalazu ostavio doma.
Mislim da nemaju web stranice.
Mondo trade u mokošici onako usput drzi pribor za ribolov.
Mondo tradeu je primarna djelatnost izrada aluminijskih otvora.
Druga opcija slicne udice koju sam vidio je u vidu savage gearovih dart jig glava 3grama mada mislim da ce mi biti preteske.a ovako preko interneta ne mogu naruciti jer ne znam tocno kolike su jig glave a duzina udicel bitno igra ulogu u radu silikonca...
Ili uzeti ove od 1.5 grama ali patit ce mi izbacaj i kad ima kurenta malo...s obzirom da lovim najcesce na dubljim terenima.(strmina u dubinu cca 20ak metara kamenito dno)
Rijetko kada idem u plice terene gdje su ove od 1.5 grama odlicne.
Probati cu ovih dana jos ove savageove glave posto ih vec imam u priboru pa javim povratno dojmove od njih i dali se mogu koristiti za ovog silikonca.
Mozes slobodno i eliminirati kopcu sto ja nekad i ucinim ako vidim da ima vece ribe jer nije prvi put da su mi otvorile ili umalo otvorile kopcu.(sirun veci od 60 dkg mi je i otvorio kopcu i pokidao udicu)
Tamo gdje ja lovim zna biti strijelki palamidi i luceva(roba od 1 do oko 4kg) vecinom ujutro ali mi se zna zaletiti i popodne.jos nisam imao kacenje tih bestija a i da jesam ovu udicu bi vrlo lako slomile kao i kopcu.
Za njih cu ipak malo jace udice i vece silikonce nabaviti pa cemo vidjeti kako se ovaj komplet nosi sa vecom ribom.
Ah ala sam se raspisao.
Javi ako ti jos sto nije jasno pa cemo i to rijesiti.
Jedna napomena: do ovih nekih zakljucaka sam dosao sam i oni mogu ali i ne moraju biti tocni.
Vjerujem da ima puno iskusnijih kolega u LRF tehnici kao i u vezi silikonaca. Pa bi njih trebalo pitati kako postici bolje rezultate.
Ipak sam ja jos uvijek amater sto se ove tehnike tice