Te u pola m vode zaboravi kao i ove šta vidiš uz molove, vidiš ti njega - vidi i on tebe, gotova priča, mijenjaj poziciju...ima lokacija di svi znaju gdje su al ih nitko ne lovi čak ni puno puno bolji spineri od mene (naravno osim mrežom ili puškom).
Ja sam preklani visio mjesecima na jednoj lokaciji gotovo svakodnevno (moguće da mislimo na istu) i ništa ma šta god probao od varalica do sardela, pokušao sam opet ovih dana.
Prekjučer došao pred svitanje bacam sve moguće od gume do plastike ma ni griza, malo se razdani gurnem njušku preko ruba mola , vidim ih kako u svom stilu repom udaraju gibanicu i zahvaljuju što sam im požurio odlazak s marende.
Jučer izađem još ranije mrkli mrak vani, hladno za popiz****, ali to se čekalo, vrijeme je gadova a radi njih se smrzava jer eto kad nadmudriš najmudrijeg i pogledaš mu u ono lukavo oko koje te gleda u nevjerici, to je pitanje prestiža

I tako nabrijan / naivan postavim 2 štapa cca 5 m od ruba mola, na svakom po sardela, špule otvorene ako ne proguta odmah i krene s ješkom u ustima da mu dam vremena da zguta bez da osjeti onaj prvi otpor. Sakrijem se 20 m od obale pijem kavu,skeniram svakih par skundi od štapa do Ludog mora na mobu, 6 ujutro, nedaj bože da me neko vidio pomislio bi ovaj je prosvirao
5 sati niti griza niti brancina
Lani sam nekad u 10. mjescu odustao od ove lokacije jer kad nešta nema smisla,nema smisla i počeo sam ih vaditi na drugim lokacijama...
Moj savjet ti je ako ne ide tjedan, dva odustani i prebaci se drugdje, vjerovatno bi ih i sam sad imao puno više na kontu da se nisam inatio sam sebi i prihvatio stvari kakvim jesu, a takve su da ne možemo uvijek i svaku ribu uloviti ponekad treba uživati u prizoru ribe u svom okolišu.
Pogotovo kad naletiš na prizor 2 brancina koji su debelo preko 3, 4 kg pola metra od tvojih nogu da se doslovno šokiraš i u glavi ti zvoni "u jbt" jer ne vjeruješ šta vidiš svojim očima

Ostaje ti samo se nada da ćete se jednom naći s druge strane štapa, naravno ako prežive silne mreže kojima je zagrađeno pola akvatorija Poreča i gnjurce koji ih čekaju s puškama da napune barke kilama i kilama ribe jer eto, mogu...