"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Kopca i ring na varalici

Više...
Anealagon's Avatar 02 Svi 2018 12:13 #1 od Anealagon
Kolege ribolovci,

gledajuci po forumima naisao sam na nekakvo objasnjenje da kod koristenja varalica (spinning) koje imaju ring na nosu, da se ring skida i da se umjesto ringa koristi kopca ili da se fc veze na sami ring. Zanima me da li tko od vas skida ring ili ne kad stavlja kopcu? I da li tko stavlja kopcu ili samo veze fc direktno sa ili bez ringa?

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Molimo prijavite se

  • B_
  • B_'s Avatar
  • Majstor foruma
  • Majstor foruma
Više...
B_'s Avatar 03 Svi 2018 13:53 #2 od B_
Replied by B_ on topic Kopca i ring na varalici
Ja sam dobio objašnjenje da ako proizvođač stavi ring da ga se ostavlja na varalici, a ako ga ne dobiješ u originalu na varalici onda ti i ne treba. Po meni je gotovo svejedno za sam rad varalice da li je on tu ili nije ako imaš kopču. A ja sve preko kopče radim radi bržeg izmjenjivanja varalica. Ako spajaš direktno flourcarbon na varalicu onda ti treba split ring radi boljeg rada varalice.

Molimo prijavite se

Više...
zeusfaber's Avatar 03 Svi 2018 18:11 #3 od zeusfaber
Replied by zeusfaber on topic Kopca i ring na varalici

B_ napisao: Ja sam dobio objašnjenje da ako proizvođač stavi ring da ga se ostavlja na varalici, a ako ga ne dobiješ u originalu na varalici onda ti i ne treba. Po meni je gotovo svejedno za sam rad varalice da li je on tu ili nije ako imaš kopču. A ja sve preko kopče radim radi bržeg izmjenjivanja varalica. Ako spajaš direktno flourcarbon na varalicu onda ti treba split ring radi boljeg rada varalice.


Možeš vezati i Rapala čvor, iako se slažem s B_ praktičnije je zbog izmjene varalica :like:Sve ovisi o kakvom se ribolovu radi, a što se tiče pojedine varalice možeš lako testirati rad bez i s ringom, odnosno kopčom. Zgodan čvor ;)
Hvala: B_

Molimo prijavite se