"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Kopca i ring na varalici

Više...
Anealagon's Avatar 02 Svi 2018 12:13 #1 od Anealagon
Kolege ribolovci,

gledajuci po forumima naisao sam na nekakvo objasnjenje da kod koristenja varalica (spinning) koje imaju ring na nosu, da se ring skida i da se umjesto ringa koristi kopca ili da se fc veze na sami ring. Zanima me da li tko od vas skida ring ili ne kad stavlja kopcu? I da li tko stavlja kopcu ili samo veze fc direktno sa ili bez ringa?

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk
  • B_
  • B_'s Avatar
  • Stalni korisnik
  • Stalni korisnik
Više...
B_'s Avatar 03 Svi 2018 13:53 #2 od B_
Replied by B_ on topic Kopca i ring na varalici
Ja sam dobio objašnjenje da ako proizvođač stavi ring da ga se ostavlja na varalici, a ako ga ne dobiješ u originalu na varalici onda ti i ne treba. Po meni je gotovo svejedno za sam rad varalice da li je on tu ili nije ako imaš kopču. A ja sve preko kopče radim radi bržeg izmjenjivanja varalica. Ako spajaš direktno flourcarbon na varalicu onda ti treba split ring radi boljeg rada varalice.
Više...
zeusfaber's Avatar 03 Svi 2018 18:11 #3 od zeusfaber
Replied by zeusfaber on topic Kopca i ring na varalici

B_ napisao: Ja sam dobio objašnjenje da ako proizvođač stavi ring da ga se ostavlja na varalici, a ako ga ne dobiješ u originalu na varalici onda ti i ne treba. Po meni je gotovo svejedno za sam rad varalice da li je on tu ili nije ako imaš kopču. A ja sve preko kopče radim radi bržeg izmjenjivanja varalica. Ako spajaš direktno flourcarbon na varalicu onda ti treba split ring radi boljeg rada varalice.


Možeš vezati i Rapala čvor, iako se slažem s B_ praktičnije je zbog izmjene varalica :like:Sve ovisi o kakvom se ribolovu radi, a što se tiče pojedine varalice možeš lako testirati rad bez i s ringom, odnosno kopčom. Zgodan čvor ;)
Hvala: B_