"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Savjeti za pocetnika

Više...
svaboold's Avatar 12 Ruj 2018 18:58 #1 od svaboold
Evo prije svega zelio bih zahvaliti svima na dosadanjoj pomoci , ali posto sam znatizeljan volim probavati nove tehnike.
Naime rock fishing i spinning sam probo i sve 5, ali posto imamo gliser i stvarno dosta daleko mozemo otic volio bih probati taj vertical jigging u nekoj malo vecoj dubini.
Naime zanima me neki veci stap i rola i tehnika samog lova+ varalice. I kolko se vise isplati taj vertical jigging od neuspjesnih ulova po obali.
Kad kazem neuspjesnih nije bas tako, ali se opet nemozes pohvalit velicinom kad u tim uvalama sve sitno.

Za svaki savijet puno hvala :)
  • AnalPheasant
  • AnalPheasant's Avatar
  • Stalni korisnik
  • Stalni korisnik
  • Stress is caused by not fishing enough.
Više...
AnalPheasant's Avatar 12 Ruj 2018 21:18 #2 od AnalPheasant
Replied by AnalPheasant on topic Savjeti za pocetnika
Sve ovisi gdje se nalazi barka. Ako je u pitanju Sjeverni Jadran onda bolje slow jigging, inchiku ili light jigging komplet, a ako se radi o Srednjem ili Južnom Jadranu onda dolazi u obzir i ''pravi'' vertical jigging komplet. Nadam se da imate dobar fishfinder na barki i da ga znate koristiti. Bez njega nema ni govora o jiggingu. Koliki je budžet u pitanju i koja je riba ciljana lovina?

Yamaga Blanks Blue Sniper Blacky 81/8
Daiwa Catalina 6500H
Shimano Blue Romance 274cm 20-60
Shimano Stradic FK 5000 XG
Više...
svaboold's Avatar 12 Ruj 2018 21:39 #3 od svaboold
Replied by svaboold on topic Savjeti za pocetnika
Pa evo ukratko radi se o Puli. Naime imali smo barku do sada , ali smo odlucili kupiti gliser neki manji ( neznam ime - oko 400kg) sa 60 konja motorom sto mi daje prednost da udjem u dublje more i ucim se jiggat. Mislim da bi za pocetak uzeo do 1000 kuna bez varalica znaci rola+stap ako se uopce moze naci nesto u tom budjetu. Nisam koristio fishfinder, ali imam namjeru uzet neki pa bi u toj prilici malo malo da se objasni sistem i koliko kosta neki jeftini, a da radi normalno.
I opcenito me malo zanima ukratko koje se varalice koriste i par savjeta kako jiggat. Znam da puno trazim , ali evo mnogima mogu objasnit stvari koje ja znam, ali kad neznas jadan si :( nadam se da ce dobre duse foruma nac vremena i strpljenja za mene :)
  • AnalPheasant
  • AnalPheasant's Avatar
  • Stalni korisnik
  • Stalni korisnik
  • Stress is caused by not fishing enough.
Više...
AnalPheasant's Avatar 13 Ruj 2018 10:45 #4 od AnalPheasant
Replied by AnalPheasant on topic Savjeti za pocetnika
Za 1100kn mozeš dobiti Okuma Cedros 65 ili Okuma Azores 65 rolu i štap Okuma Eclipz. Jedan od najjeftniji fishfindera je Garmin Striker 4 1100kn. Fishfinder nije teško koristiti. Ima dosta tutoriala na Youtubeu kako i šta. Uostalom ovaj komplet možeš koristiti i za panulu na zubaca.

Yamaga Blanks Blue Sniper Blacky 81/8
Daiwa Catalina 6500H
Shimano Blue Romance 274cm 20-60
Shimano Stradic FK 5000 XG
Hvala: zeusfaber
Više...
svaboold's Avatar 13 Ruj 2018 14:06 #5 od svaboold
Replied by svaboold on topic Savjeti za pocetnika
Sumnjam da cu panulat. Radi se o gliseru i dosta mi je teze nego iz barke sa mercury 5.
Mislili smo stari i ja ugradit pored evinrudea 60 neki elektricni motoric bas za te stvari, ali vidjet cemo kakav bude budjet za iducu godinu.
Gledo sam bas taj fishfinder i izgleda ok za tu cijenu samo trebam jos vidjet jer nisam bas neki expert za to .
Sto se tice stapa to ne sumnjam da necu uzet
Hvala: AnalPheasant
Više...
Lucide's Avatar 11 Lis 2018 16:11 #6 od Lucide
Replied by Lucide on topic Savjeti za pocetnika
Za light jigging i inchiku, solidna postava je i štap okuma fast inchiku 2 sa rolom okuma azores 55. Sve stane u 1000kn i super je za početnike a meni osobno i najviše šta će mi ikad trebat jer ne namjeravam se upuštati u teški jigging. Štap je super lagan, savitljiv a močan, a rola je vrhunske izrade sa kočnicom od 13kg.
Hvala: zeusfaber
Više...
zeusfaber's Avatar 15 Lis 2018 18:06 #7 od zeusfaber
Replied by zeusfaber on topic Savjeti za pocetnika

AnalPheasant napisao: Za 1100kn mozeš dobiti Okuma Cedros 65 ili Okuma Azores 65 rolu i štap Okuma Eclipz. Jedan od najjeftniji fishfindera je Garmin Striker 4 1100kn. Fishfinder nije teško koristiti. Ima dosta tutoriala na Youtubeu kako i šta. Uostalom ovaj komplet možeš koristiti i za panulu na zubaca.


Daiwa BG možda?