Utorak, 08 Srpanj 2014 12:31 Napisao 

Lagana panula: Yo-Zuri Hula-Hula hobotnica

Najbolja nam se pokazala prozirna boja koja čim takne površinu poprimi plavkastu boju i izgleda zastrašujuće dobro!

Yo-Zuri Hula-Hula - Jedna od najboljih silikonskih imitacija mini hobotnice koju smo ikad koristili je zasigurno Hula-Hula od Yo-Zurija. Ova malena provokatorica od svega 4.5 cm tijekom lagane panule, netom ispod površine, stvara pravu gungulu i jednostavno tjera ribu na griz...

Nerijetko se radi o velikim primjercima s kojima nismo uspjeli izaći na kraj, što zbog jačine sistema, što zbog veličine udice. Ipak je riječ o laganoj panuli. Sistem koji najčešće koristimo je klasična panula iz ruke s osnovnim najlonom 0,50 mm u dužini od 50 m, zatim zogulinom i 2-3 metra florkarbonskog predveza od 0,25 - 0,30 mm. Montažu hobotnice radimo tako da prvo na predvez navučemo fluorescentnu perlicu, zatim hobotnicu i na kraju običnu udicu s dugim vratom ne dužu od krakova hobotnice, tako da je krakovi prekriju i kamufliraju. Ovim načinom postižemo dodatnu provokaciju gdje prilikom trzaja panule, perlica dodatno šeće po predvezu i privlači ribu koja agresivno napada hobotnicu.

Hula-Hula dolazi u različitim bojama. Najbolja nam se pokazala prozirna boja koja čim takne površinu poprimi plavkastu boju i izgleda zastrašujuće dobro. Najčešće žrtve ovog načina panule su ušate koje joj naprosto ne mogu odoliti. Uz bok ušatama na udici se često nađu i felun, lica, lokarda, širun, luc, palamida, škaram, brancin i naravno, strijelka - često prevelika i premoćna za ovaj sistem. Velika prednost ove hobotnice je izdržljivost i kvalitetna izrada koja joj produljuje vijek i za malo novaca donosi puno zabave.

Ništa u ovom tekstu, kao ni u ribolovu, nije činjenica! Tekst je napisan i temeljen na iskustvima jednog ribolovca.

Javite nam Vaša iskustva!

Pročitano 4720 puta
Prijava
x
x
Registracija
x

LudoMore.com Majice!

Ribe Jadrana

Pomorci
pišite nam

Zadnji komentari

Tko god da je ispekao ovog Vuka ja mu skidam kapu. Vrhunski odradjeno. Jedina zamjerka je sto je pij...
Jedna tuzna prica:
https://www.youtube.com/watch?v=3TkqeniNQfo

Lovostaji

  • Drozd - Trajno
  • Kavala - 15.5. - 15.7.
  • Rakovica - 1.6. - 30.11.
  • Kirnje - 1.7. - 31.8.
  • Jastog - 10.9. - 15.5.
  • Hlap - 10.9. - 15.5.
  • Tuna - 1.1. - 1.4.
  • Iglun - 1.10. - 30.11. i 1.3. - 31.3.

Saznajte sve informacije o lovostajima i minimalnim veličinama dozvoljenim za lov.