"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Invazivne vrste u Jadranu

  • Vargo
  • Vargo's Avatar Autor teme
  • Korisnik
  • Korisnik
Više...
Vargo's Avatar 26 Pro 2020 13:01 #1 od Vargo
vijesti.hrt.hr/693409/opasna-alga-gusi-l...posidonije-u-jadranu

Jos jedna invazivna alga u Mediteranu, pored Caulerpe taxifolie i racemose. Bojim se da i ribolov doprinosi sirenju iste, padanjem udica, olova i varalica na dno, te kidanjem i sirenjem samih tijela. Takodjer postoje i lesepsijski migranti iz Sueskog kanala i Crvenog mora, koji ce se mozda prosiriti i do Jadrana. Jeste li se susretali sa ne-jadranskim vrstama riba?

Invazivne vrste su ozbiljan problem, ja bih se rado ukljucio u ronilacke akcije uklanjanja istih. Znam da su se svojevremeno alge pokrivale crnom folijom i sprijecavala fotosinteza, te se tako jednim dijelom sprjecavalo sirenje. Ima li tko drugih saznjanja?

Molimo prijavite se