Upis br.: 112
28.1.2018.
Vrijeme: 6:20-9:30
Ulov: 4 komada (1,78 kg)
Teren: pijesak + miješano
Dubina: 5-6 m + 1-4 m
Uvjeti: S-A-V-R-Š-E-N-S-T-V-O!
Vitar: ništa
Kurenat: ništa
Oprema:
štap: YONGSUNG TelePartner 195
rola: KastKing MAKO 3500
upredenica: KastKing SuperPower 15lb bijela
predvez: 1m Seguar Ace Hard 0.235
skosavice:
1.-3. na: Kanji Clicks Pro Spec #3.0, 04 - Orange Gold
4. na: DUEL EZ-Q MagCast #3.5, KMP
Mic po mic približavam se kilašici. Ponovo ludnica! Ponovo rekorderka i ponovo fantastičan ulov! I ponovo prezadovoljan! Milina! Uvjeti savršenstvo!
Mir. Tišina. Lagano neka izmaglica. Ma predobro. Jutro počelo malo konfuzno. Zvoni 6, a ja tek iz sobe izlazim. Brzo se spremam, krećem i nakon 100 m skužin da san zaboravio lopraru. Trk nazad. Mislim se...a što će ti loprara, ka da će ti tribat... Neka, pusti, da posli ne bi bilo plača... Onda već brzim korakom prema pošti. Počinjem s BOA. Ništa. Pokušavam s Magcast-ovima... Ništa... Stavljam Kanjija. Ništa. Ma neka, guštam u svakom trenutku, svakom skosu... Evo i 7 sati... Već se mislin prominit Kanjija, al ajde, amo bacit još jedanut. skos-skos... Čekam. Upredenica se opušta... Skos! Evo je! Dižem je bez problema, al skoro ju izgubio! Skinuo je sa skosavice blizu ruba rive, ona zapuhala, a riva kliska... Samo je poletila ko po ledu, rukom sam je blokira u zadnji tren, već joj je komad guzice prešo rub... Uffff... Ne bi ove slike bilo:
Stigla da začini jutro, da ga još malo uljepša... Amo dalje... Sad nećemo minjat. Nakon 10-ak min bacam u drugi smjer, skužim upredenica se kreće natezati, odma udrem kontru... Utvrdo! Pumpa lipo! Moj mali štapić se savio, mašinica plačeeee, ja sve iščekujem kad će se pojaviti. Uzimam lopraru, a ona par puta pred rivom baš lipo zapumpa, ali to štap lipo amortizira jer je baš mali savitljivi i evo i nje na rivi! Dobaaaaaaaar komad!
Amo dalje. U isti smjer s istim lovcem. Imam još jedan poteg, al dižem samo vrhić krakića. Uff... Šteta. Dva bacanja kasnije, opet imam opuštanje upredenice, ovaj puta reagiram dobro i opet ositin pumpanje s druge strane. Dižem je i čini mi se baš malica prema ostalim preškim lignjama!
Ostajem još malo na ovoj pošti, minjan skose, guštam u jutru, baš mi se ne da ići... Ipak, odlučim stavit MagCast i još malo provat po mulićima do doma. Na drugoj poziciji di sam stao skroz daleko od obale upredenica se naglo krene zatezati, ja kontriram i utvrdo... Fino pumpa! Opa, već je relativno kasno (oko 8:40), a stiže... Dovlačenje traje dugo i pumpanje prestaje, samo otežanje ostaje i naravno... Sipa... I to fina, 33 dkg. Ajde lipo. Bacam u još par smjerova i pri jednom bacanju, skroz daleko od obale, nakon prvih skoseva, upredenica naglo još brže se krene natezati, ja kontra..... BETON! Auuuuuufffffff.... Opet štap skoro u slovo U, rola pjeva svoju pjesmicu, a ja guštam u pumpanju... Stiže.... I bez problema je u loprari!
Jesam li skinuo kilašicu napokon???? Nisam. Ovaj put 96 dkg!

Mic po mic, dek po dek... Doć će, doć će i kilašica! Čekam ju, a dotle uživam u ovim "malicama"!

Pokušavam tu još par puta, naravno, pa na još dva mulića, ali ništa. Pa što bi još i mogo poželit?!?! Nisan ništa ni želio više, samo san gušta u svakom skosu, u mirnom ugođaju i bistrom moru... Napravio još zajednički photo session glavnih aktera:
Onda doma pa crnih prstiju na misu zafalit Bogu na lipin lignjama i raju na zemlji koji imamo tu kod nas... Fala ti more!