Upis br.: 15
08.10.2017.
Vrijeme: 17:55-21:10
Ulov: 1 komad (20 dkg)
Teren: pijesak
Dubina: oko 8 m
Uvjeti: IDILA! More ka ulje, kurenta nije bilo. Milina!
Oprema:
štap: OKUMA Hexana Spin, 240cm, 5-20gr
rola: KastKing MelaII 2000
upredenica: KastKing Fortis 10lb plava
predvez: 1 m Seguar Ace Hard 0.235
skosavice: Yamashita Egi OH Live Search 490, #2.5, B07 BOA
A isto san malo blesav... Na poštu dolazim taman na vrime, uvjeti idilični, ne može bolje. Valjda će onda i bit kakav ulov... Uru vrimena skosavanja, ništa... Stavljam Pepsijevu legendarnu varalicu, prvi zabačaj. Nema ništa. Skosavam. Čekam. Povlačim. U jednom trenutku nešto mi po štapu dva puta povuće. A ja se mislim, što bi to moglo bit.

Pa budalo, doša si lovit lignje, skosavica ti je u moru, lignja "školski" poteže. Ups.

Dižem. Evo je. Ova je ljuta, puše ko blesava, već na površini sve zacrnila, a i cilu rivu da san prvo to mora oprat pa tek onda nastavit. Kasnije uz svo minjanje skosavice, nije bilo ništa. Al večer je bila idilična pa san osta i duže od planiranoga.
Danas za ručak smazali smo zadnja dva upisa.
Recept jednostavan: daš materi ulov, ona nešto oko toga napravi i oko 13h lignje ko maslo, a i kumpir u tom rangu! E sad, pretpostavljam da su dobre i varijacije ovog recepta, npr. daš curi/ženi/babi da spremi, al to ne garantiram. Ovaj se pokaza vrhunski!
A ovo je od jutros. Puhao je neki istočnjak, i bio je jaki južnji korenat. Baš nije bilo lipo za lovit. Oko 6:15 skosavica pada na dno, ja LAGANO potežem, osjećaj ka da je skosavica preko nekog kamena prošla. Dižem misleći da je trave, a kad ono...
Bio kasnije do 7:10, ali ništa od jutarnjeg upisa. Al zato san "uvatio" prekrasan izlazak sunca:
Nema veze, zato je sad večer bila uspješna.

Fala ti more!