UPIS - 2
04.10.2018. 19.00 - 20.30, Rogoznica
Štap Okuma Egi pro K2
Mašinica Okuma Ceymar C-40
upredenica Duel Armored F PE 0.8
predvez FC SeaMax 0,348 mm
skosavica DTD white killer bukva 3.0, DTD panic egi RH 3.0, DTD cro egi 3.0
dubina 6-7 m, posejdonija i pijesak
bura
3 lignje - 0,70 kg
Večeras ista pozicija kao i sinoć, zavitrina od bure. Jedina razlika je što večeras nema mreža. Dolazim u 19,00 h, stavljam opremu na škrapu, sastavljam štap i počinjem s DTD white killer bukvom 3.0. Zabacim i nešto iza mene zašuška. Okrenem se kad ono pas s ogrlicom preko škrape meni pod noge. Kako ja skosnem štapom onako on krene lajat i pokazivat mi zube. Ja stanem ukopan, bukva tone a pas se ne miče.
Nakon jedno pola minute eto vlasnika da nek se ne bojim da je pitom. Ma i on i pas, ovaj je meni pokazao zube koliko god bio pitom.
Okrenem se još par puta i krenem po običaju.
Skoro je mrak i na 5, 6 bacanju nakon skosavanja nešto potegne bukvu kao rukom, ja udrem kontru ali ništa. Puštam bukvu da tone i osjetim kako je lignja dira krakovima, malo je puštam da je lijepo zagrli i kontra kači lignju. Palim naglavno svjetlo i uživam u sviranju mašinice i borbi s lignjom.
Dovodim je u kraj i s jankom dižem u škrapu.
Bacam bukvu još nekoliko puta ali ništa. Odlučujem se za DTD panic egi 3.0 redhead s prozirnom perajom. Zabacujem, guštam ali ništa. Kažem sam sebi, još jedanput zabacujem panicegi i mijenjam ga. Puštam da potone i skosajem. Ništa ne osječam, u jednom trenutku povlačim i težina i pumpanje s druge strane.
Opet guštanje i na škrapi je s jankom.
Dva lijepa komada, super. Zabacujem još nekoliko puta panic egi ali ništa.
Stavljem DTD cro egi 3.0 i zabacujem. već je prošlo 20 h i mrkli je mrak.
Nkon jednog od bacanja nešto dira skosu, radim kontru i imam je, povučem jedno 2-3 m i lignja spada. Ostavljam skosu da tone i evo je opet. Opet kontra i imam je. Povukao sam je jedno 10m i opet spada. Opet puštam skosu ali ništa.
Dovlačim skosu u kraj kad ono lignja za njom. Gasim svjetlo i puštam skosu meni pod noge. Nakon par sekundi kontra i imam je ali se odma skida, To je treći put.
Čini mi se da joj je suđeno da živi.
Palim naglavno svjetlo kad ono lignja u pličaku kraj skosavice.
Okrečem glavu i držim skosavicu. Evo je, radim kontru i vanka je na škrapi.
Pokušavam dalje ali bez uspjeha.
Još jedna zajednička slika i pakujem se.
Ja zadovoljan.