Upis br.: 1
5.1.2019.
Vrijeme: 19:15-21:00
Ulov: 1 komad (52 dkg)
Teren: pijesak
Dubina: oko 10 m
Vitar: bura
Kurenat: ništa
Oprema:
štap: OKUMA Hexana Spin, 240cm, 5-20gr
rola: SHIMANO Sahara C2000S
upredenica: DUEL HARDCORE 0.8 Milky Orange
predvez: 1m Seguar Ace Hard 0.235
skosavice: Kanji Clicks Pro Spec #3.0, 04 - Orange Gold
Tako je dobro vidjeti te opet... Budući da sam nedavno imao ulov života (uplovio u bračne vode), nisam baš imao vrimena za sudjelovanje u Ligi. Doduše, imao sam spremne slike za par upisa, al nisam našao vrimena da napišem objave. Al zato redovito pratim Ligu i guštam u objavama kolega koji imaju prilike lovit svakodnevno i potrude se malo prenijeti doživljaje sa mora.
Iako sam ovaj vikend doma u Preku, nisam mislio ni danas da ću lovit, ali nakon kratke šetnje, uspio sam se dvi ure iskrasti malo uz more... Hexana me čekala spremna, samo sam ocu trebao maznuti kutiju sa skosama. Bura se smirila i noć je baš lipa... Super je bilo samo zabaciti i guštati, nisam imao nikakva očekivanja...
Odlučio sam šetati od mulića do mulića da prodem čim više terena. Ne toliko zbog ulova, koliko zbog ugođaja... Počinjem sa šuškavom Yamashitom, nadajući se da će dozvati koju lignju ako je u blizini. Velika je oseka pa je pred ovim mulićima dosta plitko. Mijenjam u DTD White Killer jer mi je njega najmanje žao izgubiti... Nakon malo više od sat vremena, dolazim do svoje standardne prošlogodišnje pošte. Nema nikoga... Nakon par zabačaja, mijenjam i stavljam, koga drugoga nego....najbolju skosu na svitu, Kanji Clicks Pro Spec #3.0, 04 - Orange Gold. Par zabačaja, malo poigravanja na dnu i...kači se nešto. Ne daje otpor, al nisam ni razmišlja što je, bilo je gušt dizati nešto nakon dugo vrimena.. Naravno...sipica...
Nastavljam dalje i niti 10 minuta kasnije upredenica se zateže...skos...Hexana se savija, a Sahara cvili... Uffff... Milina. Motan, a mašinica proklizava. Zastajem, misleći da je dno, al...pumpa... Milina!

To je ONA! I to odličan komad. Kod sebe nemam ni lopraru, al nije mi uopće bilo važno da je dignem, glavno da se ona zakačila... Ipak, bez problema je dižem...
Sve se čini ko prošle godine, ko da je bilo jučer...

Improviziram logo Lige (piše LM 19, tek sam sad skužio da je Liga 20
18

) i slikavam ponovo:
Ostajem još po ure, a onda lagano doma, pokušati opet na par mulića. Ko zna kad ću opet imat prilike budući da ubrzo selim u ZG na neko vrijeme...
Fala ti more!