UPIS - 131
23.02.2018. 17,40 - 18,40 Primošten
Štap Okuma Egi pro K2
Mašinica Okuma Ceymar C-40
upredenica Duel Armored F PE 0.8
predvez FC SeaMax 0,348 mm
skosavica DTD weakfish 3.0
dubina 5-6 m, posejdonija i pijesak
bura dere
3 lignje - 1,50 kg
Dere bura večeras ali dere i DTD. Iskreno danas se nisam nadao ovome što mi se dogodilo večeras.
Od jutra bura puše kao blesava, kao što su rekli na vijestima, bura desetljeća.
Ujutro gledam na prognoza.hr i popodne malo kalaje u području Primoštena i Rogoznice.
Oko 17,00 h mi se čini da manje puše i krenem prema Rogoznici.
U Rogoznici na dvije pošte i dalje prejako puše te idem dalje. Dolazim do Primoštena i stvarno je slabija bura. Nalazim zavitrinu i nakon parkiranja slikajem zalazak.
Uzimam opremu i odlazim na škrapu. U valadi uvjeti skoro pa idealni, malo puše sli u leđa tako da pomaže zabaciti skosavicu.
Krećem u akciju i odmah stavljam DTD weakfish 3.0. Zabacujem par puta i na trećem zabacivanju nakon skosavanja nateže se upredenica, radim kontru i imam je. Lagano je dovlačim u kraj i podižem na škrapu.
Super, nisam za ništa dolazio. Nakon slikavanja opet zabacujem i puštam da potone, par skosaja
i opet natezanje upredenice. Radim kontru i moja je. Dovlačim je u kraj i dižem špurtilom na škrapu.
Ova je još ljepša. Sakrile se od bure u valadu, u zavitrinu.
Idem dalje, idućim 15 tak minuta ništa. Mrak je več pao.
Zabacujem još jedanput weakfish i odlučim ga promjeniti nakon ovog bacanja.
Skosajem do kraja ali ništa. Palim svjetlo i kako je lagano valovito ne vidim jasno skosu. Vidim samo obris na pola metra od kraja.
Tada uočavam poveći obris kako dolazi i grli skosu. Dok sam se ja snašao izvlači se upredenica. Lagano zatežem kočnicu ali izvlačenje je sada još jače. Da bih zaustavio izvlačenje upredenice stežem kočnicu do kraja.
Tada kreće borba, vidim da je riječ o pravom komadu. Malo po malo je u kraju i uz pomoć špurtila na škrapi.
Ovome se nisam nadao. Ova je pravi komad.
Pokušavam dalje, mijenjam i skosu ali se više ništa ne dešava osim što bura opet pojačava i remeti mi zabacivanje i kontrolu skose.
Ostajem još pola sata i kupim opremu i odlazim.
Prije odlaska zajednička fotografija.
Ovaj put idem ravno kući. Jedna zajednička fotografija.
Vaga pokazuje da je još jedna kilašica pala na DTD.
Večeras prezadovoljan.