"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Školjke pjeskovitog dna

Više...
Katatunga's Avatar 19 Kol 2019 18:07 #1 od Katatunga
Pozdrav moreljupci!

Evo malo sam pretraživao forum ali nigdje nisam naišao na temu koja se tiče školjki koje obitavaju na pjeskovitim područjima, nekako mi ova teme bez tema najviše ima smisla, ako ne molim administratore da ju prebace u drugu temu i unaprijed se ispričavam.

Naime, zanima me dali itko ima iskustva sa školjkama koje obitavaju na pjeskovitim područjima? Pretežito me zanima za školjku imena Obla kapica (Cardium tuberculatum) i takozvana lakirka ili rumenka (Callista Chione). Naime, ovih školjaka kod mene ima zaista puno, jasno kada uvjeti dozvoljavaju (mirno more, dobra vidljivost, pozicija sunca itd.) pa me zanima dali netko ima iskustva korištenja istih kao ješku? Isplati li ih se vaditi? koje ribe su zagrijane za iste ako uopće koja je? Je li ta ješka čvrsta? Kako ju namontirati? JE LI PRIJE SVEGA VAĐENJE ISTIH UNUTAR OKVIRA ZAKONA RH?

Nekidan sam ronio i naletion na podosta ovčica i arbuna koje kopaju po pjesku i vjerojatno traže manje školjke koje obitavaju u pijesku. Moram priznati da sam vidio oradu od minimum 4-5kg (duša mi je plakala što nisam imao podvodnu pušku)

Svaki savjet je dobrodošao!

Lp

Molimo prijavite se