"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Panula - osnovna nit

  • frkachu
  • frkachu's Avatar Autor teme
  • Stalni korisnik
  • Stalni korisnik
Više...
frkachu's Avatar 12 Velj 2016 11:36 #1 od frkachu
Panula - osnovna nit was created by frkachu
Za panulu iz ruke se koristi monofil-najlon jer je lakše rukom manevrirati debljim najlonom. Ali što je s panulom sa štapa? Jel se tu koristi upredenica ili najlon, i koje debljine?

Molimo prijavite se

Više...
zeusfaber's Avatar 12 Velj 2016 11:55 #2 od zeusfaber
Replied by zeusfaber on topic Panula - osnovna nit
Ako se prakticira panula štapom - uvijek upredenica. Debljina upredenice ovisi o tipu panule, štapa i role koja se koristi. Konkretno, za tešku panulu s olovom čuvarom kao osnovu koristim upredenicu PE 3 0,285mm na jigging roli (Penn Conflict 6000), za srednju panulu koristim PE 1.5 odnosno 0,205mm a za laganu panulu imam na malenoj spin roli namotanu upredenicu PE 1 0,165mm kao osnovu.

Međutim, pojedinci koriste multiplikatore s najlonom jednako uspješno kao upredenicu. Meni to nikako ne leži, pogotovo kod teške panule kad olovo non stop "cupka" po dnu, a najlon je minimalno 1 mm. Bezosjećajni komad plastike :)
Hvala: frkachu, pepsi, Fanatik

Molimo prijavite se

Više...
Pikabu's Avatar 26 Tra 2016 10:28 #3 od Pikabu
Replied by Pikabu on topic Panula - osnovna nit
Ja koristim min. 0.4 upredenicu... ne zbog ribe, već kada zapne (a zapet će, za stare vrše, stare mreže, parangale a i stijene) da puca tamo ispod :)

Molimo prijavite se

Više...
dalmatino's Avatar 26 Tra 2016 23:27 #4 od dalmatino
Replied by dalmatino on topic Panula - osnovna nit
Žestoko Pikabu, žestoko. Ja sam na tanjem, 0,30mm max. Nekako sam se navikao, da kucnem, nisam imao problema s ozbiljnim zadjevima. Koju upredenicu koristiš?

Molimo prijavite se

Više...
Pikabu's Avatar 27 Tra 2016 13:13 #5 od Pikabu
Replied by Pikabu on topic Panula - osnovna nit
Uh ne znam više, na roli je već dvije sezone, ali znam da je bila među najskupljima u Škorp...u kada sam je uzimao.

Molimo prijavite se

Više...
Dado_pu's Avatar 03 Stu 2016 16:32 #6 od Dado_pu
Replied by Dado_pu on topic Panula - osnovna nit
Meni je upredenica 0.35, olovo dole na cca 3 metra, najlon 0.35 15 m , i pola metra 0.65 karbon sa udicama.. ima netko bolji sistem?

Molimo prijavite se