"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

ROMB u Brackom kanalu

Više...
Zubatic's Avatar 13 Lis 2014 08:58 - 13 Lis 2014 12:12 #1 od Zubatic
Evo jedan Romb uhvacen u Brackom kanalu 12.10.2014. na parangal. Jeska zaledjena srdela, u moru oko 7 ujutro a dizanje oko podne, jos su bile 4 raze i 6 mola. Cili zivot lovin tu a nikad ga nisan uvatija i sad dok san na brodu moji doma ga uvate od 4.70 kg.

Valjda cu uspit umetnit sliku, prvi je put najteze ;)

Zadnja izmjena: 13 Lis 2014 12:12 od zeusfaber.
Hvala: zeusfaber, Damir, Ceco

Molimo prijavite se

Više...
Zubatic's Avatar 13 Lis 2014 09:05 #2 od Zubatic
Replied by Zubatic on topic ROMB u Brackom kanalu
Sad ide u led a spremacemo ga za 2 tjedna kad dodjem doma. Mislim ga na gradele ali nikad ga nisam sprema pa ako neko ima dobar recept neka ga podijeli :)

Molimo prijavite se

Više...
Pikabu's Avatar 13 Lis 2014 10:59 #3 od Pikabu
Replied by Pikabu on topic ROMB u Brackom kanalu
Prava riba. Nikada ga još nisam probao, ali kažu da je vrhunski. Čestitke :)
Hvala: Zubatic

Molimo prijavite se

Više...
zeusfaber's Avatar 13 Lis 2014 12:31 #4 od zeusfaber
Replied by zeusfaber on topic ROMB u Brackom kanalu
Fantastičan ulov :) Nisam ga ni ja nikad jeo ali znam da se može spremati ispod peke i da je vrhunski ;) Može i u peć s kumpirima
Hvala: Zubatic

Molimo prijavite se

Više...
Damir's Avatar 24 Lis 2014 21:17 #5 od Damir
Replied by Damir on topic ROMB u Brackom kanalu
Može, ali ako ga namjerava zamrznit onda to zahtijeva malo pažnje tijekom pripreme. Odmrznit ga u morskoj vodi i ne derat mu kožu kao što neki rade. Kome smeta njegova koža, to može maknit i kad mu bude komad romba na pijatu, amože i odma nakon šta se ispeče. Meso ribe koja je bila u ledu je smekšano i nije ga jednostavno ispeć a da se ne mrvi. Upravo zato je dobro ostavit mu kožu. Sve ostalo je uobičajeno, bez nekih posebnih procedura. Znači, dobro ugrijane gradele, dobro osušen romb prije pečenja, maslinovo ulje i ko voli uz to petrusimul, češnjak i svašta-nešto ( ja koristim samo maslinovo ulje). A volin i litru crnog na po kila ribe. ;)

nijedna bolest nije zdrava

Molimo prijavite se