"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Ekspedicija - porini brod i nadji brak

  • losos
  • losos's Avatar Autor teme
  • Korisnik
  • Korisnik
  • da bi uvatio ribu moras imati mokre gaće!
Više...
losos's Avatar 03 Lip 2015 18:45 - 03 Lip 2015 21:40 #1 od losos
Zvoni telefon, vidim poznato ime. Ante - šta radiš sutra?
Ništa, nezaposlen sam.
Triba nam četvrti za porinuti brod i onda idemo utoćati udice...
Odmah mi kroz glavu prolaze ribe od 10-ke kila, a kako nemam baš priliku često ispoviti, osim se nekom ukrcati kao slijepi putnik, prihvaćam bez razmišljanja.

Oko 5 ujutro se nalazim sa Marinom i idemo za Sevid, tamo nas trebaju čekati Ivan(brko) i Mario koji su prethodnu noć proveli u ribolovu i sad bi trebali nastaviti sa nama... to se zove ribarski duh!

Ima ura vrimena vožnje do tamo, pa usput stajemo na kofi tu go koja koja nam budi moždane...

Dok smo se snašli, iskrcali svu opremu, okrenuli brod naopako pa ga gur gur dogurali do mora uz pokojeg jezinca u nogama, glavni dio misije izvršen!
Marin kapetan broda, Mario dirgira , a ja i brko ih gledamo ko pravi dalmatinci ;)


Treba ukrcati to i to viče Marin, kao u zemane kad je tito vika ti to, ti to :PPokušavam nekako Yoda stilom prebaciti stvari, nece da funkcionira ??? (kako on to radi pobogu?!?!?)Štapi, makinje, upredenice, jigovi, crvi srdele i sva moguća popratna sredstva jedva čekaju da naprave "BUĆ"...

A mi puni elana pošto prvi put idemo na jedan dubinski brak na nekih 100-m dubine - zapravo idemo se učiti loviti u takvim uvjetima.OVO će nam trebati??? (valjda je riba otporna na tetanus :P :P :P )Do točke braka ima nekim 4-5 km vožnje pa bacamo ova plastična teturajuća sredstva ne bi li privarili kakvu plavojku...Marin odiše elanom :) upredenica od 1000 libri se sprema :lol:Napokon su i ti teturavci u moru i ajmo sad malo nikotina u pluća udahnuti friški zrak i opuštanje...Navionics radi i prema njemu se orijentiramo, tu već lagano izlazimo na otvoreno more što jednom članu posade nikako ne paše.. :cheer: :lol:Naravno tu su i neizostavne migavice koje su nam zakleti neprijatelji... Pa di ih nema da mi je samo znati, uh evo vec sam poremetio zen..Mario sombreras im nešto jako lipo govori i prati ih još ljepšim pogledom...Evo nas na pučini , još 10 minuta i na točci guštanja smo. Brki nikako ne paše ni najmanji val, a kad je počeo puhati lagani zapadnjak i stvorio blago namreškano more, brko ne skida kiseli osmjeh sa lica :lol: :lol: :lol:Jos samo 1,5 km!!!! oštre se udice, zubi, škare... sve šta se da naoštriti !Marin i brko će prvo oplesti po vertical jiggingu, a ja i Mario spremamo dubinske kančanice. kurenat je u početku jak i nosi nas poprilično da uopće ni nakon 2 minute puštanja olova od 100g ne dočekamo udarac u dno. Zajeb... nemamo dovoljno konopa da se usidrimo, dovoljno jaka olova (bar 200 g) da dosegnemo dno...
A ništa, snađi se koliko možeš, đigaši lagano odustaju, kurenat isto posustaje, napokon olovo došlo do dna!! heureka! kod mene komad srdele, Mario crva forsira.... 20...30... 50... min , ura vrima, niko taka... Marin nas i dalje ohrabruje sa onim elanom, ali vidi i on da riba nije pretjerano kativna, ... Svi u glas krivimo puni misec!!!Tu smo jos probali oko olupine broda bacati , ali nam kurenat opet nije išao u korist... more malo jača u daljini ide neki ludi brod točno prema nama... brko reagira, Marine pali pentu ajmo ća !Prošlo je sve u redu ;), valovi nas malo digli pa spustili, odluka je da idemo s ove "vrhunske" pošte na manje vrhunsku poštu - isto jedan brak par milja istočno.

Nitko nam ne more izbrisati osmjeh sa lica- nova pošta nova nadanja - rogi ribaru!Di je ono onaj sinjal.. Ante vadi ono tvoje čudo od karata...Tu je dubina 30-ak m i lako se sidrimo, mada u blizini 2 sinjala od mriza ili nečega... hmmm :angry: :angry: :angry:

Ajde kako rekoh nova pošta nova nadanja, Mario odmah kači dva lipa muška lumbraka, ja nabadam par kanjaca, Ivan đigaje u ništa, Marin nešto psuje..

E napokon nešto konkretno, Ivan vadi izgleda veliku hobotnicu!!!
Ide lagano gore, i po mojoj procjeni bar 10-ak kila!!!Sa teškom mukom uvukao 10-ak metara krene i onda stalo!! - navirivamo se svi .... konap od mriže.... :whistle: :whistle: :whistle:

Već nam je porpirlično ugrijalo, neki su bilu boju prominili u crvenu, bit će mazanja jogurtom večeras :evil:
I taman pred zajedničko slaganje da više nema smisla, majstor Mario kači nešto veće i svima nam izaziva znatiželju... prekrasna ljepotica za kraj
I za kraj da rezimiramo - ulovom se nismo proslavili (očekivanja su uvijek veća) - KRIV JE MISEC!! , ali odradili smo par x-eva na točke na kojima još nismo bili, lipo čavrljali, maknuli se od svakidašnjice i problema... sretno uplovili nazad u porat, nešto ribe skupili ali i napunili baterije što je najbitnije (da smo imali solarne punjače - vrištili bi od voltaže) :P

Malo da vam približim ovo, pogotovo za one koji ne mogu na more da ga bar prođu kroz tekst i slike, nadam se da sam dočarao dovoljno dobro. Zahvala Mariu, Ivanu i Marinu na ugodnom druženju.

I zato ti more hvala!
Zadnja izmjena: 03 Lip 2015 21:40 od losos. Razlog: Falila mi je jedna slika gore , sad je sve potpuno ;)

Molimo prijavite se

Više...
Modrac's Avatar 03 Lip 2015 19:59 #2 od Modrac
Ajme savršenstvo, odlična priča, lipa škarpina i prekrasan dan!
Hvala: losos

Molimo prijavite se

Više...
Jadran's Avatar 03 Lip 2015 20:01 #3 od Jadran
Uvik je netko kriv :lol: Kriv je puni misec! Hahahahahaha :lol: Super priča
Hvala: losos

Molimo prijavite se

Više...
AlenP's Avatar 03 Lip 2015 20:05 #4 od AlenP
Uh koji lijepi brak, smiraj, ekipa i prekrasan dan. Znate guštat i gotovo. Svaka čast društvo ;)
Hvala: losos

Molimo prijavite se

Više...
zeusfaber's Avatar 03 Lip 2015 20:18 - 03 Lip 2015 20:18 #5 od zeusfaber
Hahaha bravo care! Iscrpno, kvalitetno i duhovito dokumentirano! Prva liga. Brak izgleda super. Drago mi je da je Navionics odradio posao. Šteta zbog kurenta, događa se, a 100g je definitivno malo :) Mi smo na potopljenom brodu u 120m dubine lovili s 250g, jedva :S još malo u jugu i nosi za popizdit, a moraš se sidrat na njemu i ako ga fališ 10m ništa od ulova...

Međutim kao što kažeš...

losos napisao: A mi puni elana pošto prvi put idemo na jedan dubinski brak na nekih 100 m dubine - zapravo idemo se učiti loviti u takvim uvjetima.


Još jednom, bravo majstore. Naslovnica :cheer:
Zadnja izmjena: 03 Lip 2015 20:18 od zeusfaber.
Hvala: losos

Molimo prijavite se

  • losos
  • losos's Avatar Autor teme
  • Korisnik
  • Korisnik
  • da bi uvatio ribu moras imati mokre gaće!
Više...
losos's Avatar 03 Lip 2015 21:21 #6 od losos
Hvala decki na pokudama ;)

Zeuse sorry sta nisam slike okrenuo, vidim sad da i ja glavu krivim... :side: , ali sam se potrudio za dijakriticke znakove, - necu vise, jednostavno to meni ne ide :blink: :silly:

a gramaza olova... drugi put cemo biti pametniji... B)
Hvala: zeusfaber

Molimo prijavite se

Više...
zeusfaber's Avatar 04 Lip 2015 02:00 #7 od zeusfaber
Ma frende sve 5! Ma ne 5, nego 5+! :P

Molimo prijavite se

Više...
dalmatino's Avatar 08 Lip 2015 23:34 #8 od dalmatino
Predobro losos svaka čast baš mi se sviđa! ;)

Molimo prijavite se

Više...
sparidae's Avatar 09 Lip 2015 01:08 #9 od sparidae
Fenomenalno. Bravo :cheer:

Molimo prijavite se

Hamag