- Zahvala primljena: 856
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Angler napisao: Prošle godine sam ih lovio od 5-10 komada u jednu večer a ove godime malo slabije.
Molimo prijavite se
Kvarner napisao: Strijelke je gust lovito.
Ja ih ovdje vise manje skidam stalno.
I svesi od 1-2 kile.vec2 mjeseca, samo treba biti strpljiv i cekati da prolupaju.
Cak sam ih lovio recimo posljepodne u 17 sati.
Dril i gust sa strojelkama je zagarantiran a i ukusne su za jest.
Molimo prijavite se
Angler napisao: Slažem se sa svime napisanim.
Ja ih lovim na veliki filet od piletine i filet od cipla, .naravno sajlica. i 2 udice (jedna klizna).
Na žalost i one postaju sve pametnije i opreznije. Prošle godine sam ih lovio od 5-10 komada u jednu večer a ove godime malo slabije.
Mislim da će donijeti veliku neravnotežu i štetu našem preostalom ribjlem fondu. Strijelka je užasni predator, nema prirodnog neprijatelja i ubija iz čiste zabave.
Neki dan sam u Opatiji vidio ogromno jato od 60-70 komada. Ne moram reći da do kraja ribolova nisam imao ni jedan jedini griz. Nerijetko sam ovog ljeta izvlačio samo glave od orada,šaraga, ušata i ostalih riba.
Koliko god nam je zabavno ih sada loviti, bojim se da nas ne zadesi sudbina nekih jezera, gdje je štuka ostala jedina riblja vrsta.
Nadam se da sam u krivu
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
jure napisao: Počeo sam loviti strijelku sasvim slučajno prije godinu dana. Vukući panulu na iglicu uredno sam ostajao bez predveza.Stavio sam sajlu za predvez i prvi dan sam ulovio 3 , a par mi ih je palo.U 3 kom bilo je blizu 10 kg. Od onda do danas sam isprobavao razne ješke i ulovio je na svašta: živu bugvu, cipla, špara, iglicu, šaruna, lokardu, lignju te kneza. Ludara ide na sve što se miče nebitno o vrsti. Znao bi izvući ribu kojoj fali samo mali komad tijela (većinom rep) kao da iz ludosti napada. Probao sam vući voblere ali samo manji komadi bi se lovili i bilo bi puno padova. Zadnju sam ulovio prije par dan od 3.7kg na cipla koji je imao sigurno 70-tak deka. Borbena,krvoločna riba srednje kvalitete mesa.Obavezno je treba raskrviti kad je ulovite jer je ukusnija.
Molimo prijavite se
Pikabu napisao: Ja mogu reći da je meni kao sportsko/rekreativnom ribolovcu jako drago da su se pojavile i da ih ima sve više.
I drago mi je da nisu "na cijeni" jer sila domaćih ribolovaca koji love za prodaju nisu zainteresirani za ovu vrstu. Tako da se ima što za loviti, veliki su borci i predatori, a na kraju, meni je super i za pojesti.
Velikiza strijelke.
Molimo prijavite se
oki270 napisao:
Angler napisao: Prošle godine sam ih lovio od 5-10 komada u jednu večer a ove godime malo slabije.
Ha gle ili debelo pretjerujes, ili su ti manje od pola kile ili te zaboli za zakon o sportskom i rekreacijskom ribolovu koji propisuje max 5kg: "U rekreacijskom ili športskom ribolovu na moru, dozvoljeno je dnevno uloviti i sakupiti ukupno do 5 kilograma riba i drugih morskih organizama." kaze zakon...koje god da je od spomenutog - nije bas pohvalno...
Molimo prijavite se