"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Evo zavrsavam sa morskim vikendom 😭. Petak navecer od 20.30 do 22.00h samo jedno pracenje varke i napad ali promasilo sto god da je bilo i za taj dan to je to. Rekao bih da je bila strelka pa stilu napada. Subota ujutro od 5h do 8h, jedno pracenje i to je to. Opet jedno veliko nista. I onda mi doleti mladi galeb i zgrabi varku i pizdarija...ajd dovukao ga, otkacio i pustio i nastavljam traziti strelku i opet galeb i opet borba s njim, otkacio ga zabacio i skoro opet galeb. Pa poludio i spakirao pribor i kuci. Subota navecer, opet u potragu za strelkama i opet samo jedan galeb. Pa bogati sta je ovo...u zivotu do sada nisam upecao galeba a sad me krenulo. Toliko ih se od jednom baci na varku da ju jednostavno ne uspijem izvuci od svih. Nedjelja ujutro od 4 do 8 jeda udarac, nesto malo od cca 500g se zakacilo u 5h i iskocilo iz vode i otpalo...skroz uz samu obalu primilo varku. Rekao bih da je bila strelka. Vikend gotov a ruke nisam uprljao ribom...kuku mene...nikako se sastati sa strelkom ove godine. Iduci petak sam opet na moretu, pocinje godisnji od 4 tjedna. E ako onda ne padne strelka, prodajem pribor i pocinjem se baviti pcelarstvom...
Onda stojim zainteresiranoj ekipi na raspolaganju da se vidimo i zajednickim snagama probamo negdje uloviti strelku.
Ove su od ponedjeljka al nisam stigao prije...Jedan od onih ribolova za pamcenje: raspolozene strijelke puno grizeva otpadanja i borbe. Puknuta upredenica iznad sajle nakon dugog zujanja role i odneseni poper.... na kraju ipak nas troje ulovllo 4 x 2+kg
Daj nemoj mi stajati na jade...hebote koje mrcine...kod mene ni galebovi nisu toliko teski...ahahaha...ma u Vinidolakom je katastrofa...evo stari mi je na moru sad vec 5 tjedana i nije se sastao sa ribom kako spada a od strelke ni korova, ja dosao na vikend i isto nista. Ako me sjecanje ne vara u Rovinju ih vadis ili grijesim?
Cestitke na ulovu, bas bas krasni komadi.
@oniram, takodjer cestitke....bas vam zavidim sto gustate.
Ljudi evo mene u Novom Vinodolskom. Od srijede navecer do danas ujutro probao vise lokacija ali strelke neme. Evo pozivam se negdje sa jos jednim kegom na cjelodnevni izlet ali samo gdje ima strelje da se malo izgustam i nesto ulovim za pojesti. Ajmo gdje u istru da idemo. Kolega je iz Krasice kraj Rijeke i zeli se okusati sa strelkama a i ja ih zelim. Pomagajte ...
Tko zeli tako doci u Novi na ribolov, biti ce moj gost ali ribu mu ne garantiram ...ahahaha
Jos uvijek ni strelke u Novome. U 8 dana pala samo jedna riba. Brancin od kile i to je to. Drugi vid ribolovne tehnike sem spina jos nisam probao. Ali izgleda da cu morati.