Octopus napisao: Iman ja i spinerski od 20 gr 
Zezam se, znam da su malo glomazni stapovi u usporedbi sa spinerskim i laksim gramazama, ali nekako je vise namjena dubljim juznijim terenima pa zato mozda da budu i robusniji to mi je logika.
20-40 su itekako robusni, pogotovo spro ili te matke u nižoj cijenovnoj kategoriji.
Kad staviš balin od 20 grama i ješku, to leti 30 do 40metara.Dulje ti ne treba.Komarča i arbun, pas, kantar...sve ti je to na desetak metara dubine a komarča nekad i na dva tri metra (uz samu obalu).
Ja lovim štapovima: 4-18gr, 3-22 gr, 10-30gr.Role obično veličine 2000 rijetko 2500 ili 3000.
Štap i rola skupa do 500gr, najčešće u ruci i ovisno o ješci stalno bacat.Pored mene face s 4 štapa i rolama na koje stane miljun kilometara najlona, stalcima, indikatorima ugriza, stolicama, šatorima...
i onda ja lovim a oni cijeli dan čitaju slobodnu i slušaju vijesti na radiju (auto je naravno tu).
To je otišlo skroz na šaranski ribolov i to mi je shvatljiuvo za ljude s kontinenta koji se spremaju cijeli tjedan pa onda provode vikend uz ta 4 štapa i gajbu pive.Međutim, meni je more tu (10 minuta do prve pošte) pa ja opušteno prošetam sa štapom i ulovim ribu.
Slobodno probaj laganu opremu i oduševit ćeš se.Svaki spinerski štap je dobar za ovakav lov pa čak i 1-7gr.