- Zahvala primljena: 183
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Ahab napisao: Ja sam surf 4,20 150g štapove zamijenio šaranskim 3,60 150g i puno su mi zgodniji za ribolov. Za iskoristiti 4,20 duzinu prilikom zabacaja treba imati tehniku i sto je jos bitnije, puno prostora, a cesto ga nema..
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Ahab napisao: Normalno da ces rastaviti cijeli sistem. Prije svakog ribolova na moru obavezno je promijeniti sve cvorove ili se moze dogoditi da zbog svoje lijenosti places za ribom zivota. Kad vec trebas promijeniti cvorove onda je sasvim svejedno da li ces ih prekinuti odmah nakon ribolova ili prije sljedeceg.
Nazalost imam teleskopske stapove, a ovo da ponovo sve vezem prije ribolova sam na najgori moguci nacin naucio na vlastitoj kozi.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Ahab napisao: Ja sam surf 4,20 150g štapove zamijenio šaranskim 3,60 150g i puno su mi zgodniji za ribolov. Za iskoristiti 4,20 duzinu prilikom zabacaja treba imati tehniku i sto je jos bitnije, puno prostora, a cesto ga nema.
Sto se rola tice, imao sam svega i svacega no trenutno najdraza rola mi je Okuma Powerliner 860. Shimano kojeg koristim (Baitrunner DL-RA 10 000) odaje dojam kvalitetnije role medjutim Okuma mi je draza. Ne zato sto s njom imam bolji zabacaj (a imam) nego zbog baitrunner sistema. Shimano je puno finiji tj. linearan i po jakom kurentu moram poprilicno zategnut freespool da ga ne izvlaci. Okuma kao da ima nekakav zub pa iako je otpustena do kraja kurenat ne izvlaci krenu. Znaci konstantno povlacenje drzi dosta tvrdo a aktivira se na trzaj.
Ne vjerujem da ste shvatili o cemu pisem pa cu skratiti. Da me netko pita koju rolu da mi pokloni izmedju ove dvije uzeo bi Okumu iako je Shimano dosta skupjla.
A ono sto ja nisam razumio je kako vi vadite ribu. Ja je vadim štapom a rolom samo kupim krenu.
Molimo prijavite se