- Zahvala primljena: 360
frkachu napisao:
Ahab napisao: Octana je i meni bila u igri samo je nisam nigdi moga nać od 270cm i težine bacanja cca 15-50. A da bi zna koji je bolji mora bi je provat.
octana je stari model, na njemu je napravljen novi model lani okuma CX, meni izvrsni štapovi, u 270cm ih ima u 10-35 i 20-60 varijanti, nešto iznad 600 kn su sad
Molimo prijavite se
B_ napisao: Frkachu, koja je razlika izmedu ovog 258cm 10-40 i ovog 270 10-35 u osjecaju rada s njima ako me razumijes sto pitam? Ja nisam imao priliku spinat sa razlicitim stapovima pa ne znam koje su prednosti i mane u takvim nijansama medu stapovima...
Molimo prijavite se
zeusfaber napisao: Walk the dog
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
frkachu napisao:
B_ napisao: Frkachu, koja je razlika izmedu ovog 258cm 10-40 i ovog 270 10-35 u osjecaju rada s njima ako me razumijes sto pitam? Ja nisam imao priliku spinat sa razlicitim stapovima pa ne znam koje su prednosti i mane u takvim nijansama medu stapovima...
općenito kod vođenja varalica sa kraćim štapovim je lakše baratati 'iz zgloba' ako vodiš neki twitch vobler ili walk the dog, a sa dužim su lakši duži pokreti kao shore jig ili jednolično vođenje npr tide mnnow slim 175ice
razlika između ta 2 modela nije preveliika što i brojke govore, ali opet kraći model bi bio pogodniji za poppere ili veće pencile, a duži za finije vođenje voblera i lagane jigove
Molimo prijavite se
B_ napisao: Zainteresirao me taj okuma-cx štap, sad me zanima s čime bi ga mogao upariti. Na hexani imam shimano exage 3000, ali mislim da ovaj štap ipak traži nešto jače. I sad se lagano možemo vratiti ontopic
, zanima me koju veličinu role bi trebao uzeti za ovaj štap?
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se