"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Penn Battle II vs. Pen Slammer

Više...
Vrvilo's Avatar 04 Stu 2018 10:41 #1 od Vrvilo
Pozdrav!
Molio bi za preporuku koju rolu uzet za spin na moru sa uprednicom i iskustva sa istom?
Hvala

Molimo prijavite se

Više...
Vrvilo's Avatar 04 Stu 2018 11:53 #2 od Vrvilo
Kako da uklonim objavu i postavim je na pravo mjesto??

Molimo prijavite se

Više...
zeusfaber's Avatar 04 Stu 2018 12:45 #3 od zeusfaber

Vrvilo napisao: Kako da uklonim objavu i postavim je na pravo mjesto??


Evo ja sam premjestio ;)
Hvala: Vrvilo

Molimo prijavite se

Više...
bzing's Avatar 04 Stu 2018 13:24 #4 od bzing
Ne znam na koji Slammer misli.Ako je noi, onaj oznake III onda je svakako ispred Battla i cijenom (duplo) i snagom kočnice.To je baš profesionalna rola za teški spinn.Ako bi je kosristio za ponekog lubeška od kilo - dva onda ti se ne isplati.Tu je bolje uzeti Bttle.Ako su ti ambicije veće, onda idi na Slammer III.
Precizna usporedba je teška jer su veličine različite - Battle ima male i velike oznake pri čemu su velike na 00 a Slammer, koliko znam, kreće od 3500 pa naviše čak do 10500.
Ja koristim Bttle do veličine 2500 i to je super za ono šta lovim; lagani spinn, lignje, a volo.Kočnice uvijek jako fine, sve su njihove role stvarno "morske" i nikad nikakvih problema.
Tako, razmisli o kategoriji ribolova kojim se misliš baviti pa odluči.Obje su serije kvalitetne ali kad vidiš da najmanji Slammer ima kočnicu snage od 13kg. jasno ti je da se ne isplati uzimati za par izlazaka godišnje.
Hvala: Vrvilo

Molimo prijavite se

Više...
Vrvilo's Avatar 04 Stu 2018 13:46 #5 od Vrvilo
Tak sam si nekak i mislio...Vec sam uzeo Battle II 2000 namjenjen za laki spin.To bi po mome bilo dosta za ribe do 5kg ,iako mislim da ce to biti premija...ali n ikad se nezna.Uglavnom mislim loviti usate,lokarde,mozda koji brancin ili palamioda...

Molimo prijavite se

Više...
bzing's Avatar 04 Stu 2018 13:57 - 04 Stu 2018 13:58 #6 od bzing
Battle ii 2500 imakočnicu 5,4 kg i nemam pojma da mi je ikada udarilo išta šro ne bih izvukao.Sve ostalo u sistemu mi ionako ne trpi ribu iznad nekakvih 3kg(linije, kopče, predvezi...).
Znam da je strašno biti realan u ribolovu :lol: ali jednostavno je to to na šta ja idem pa je dimenzionirano tako.
Meni je gušt vidit ovo šta love Primarius i Dalibor ali to jednostavno nije za mene.
Btw, od svih penn rola meni je opet najdraži Fierce.Upravo se spremam za otić u lignje i potpuno nesvjesno uzimam Fierce umjesto Battla koji je bio sinoć u igri.Jest Battle glađi, dulji je izbačaj, ma sve što mogu nabrojati...ali...nekako mi je Fierece "narodska" rola :lol:
Zadnja izmjena: 04 Stu 2018 13:58 od bzing.
Hvala: Vrvilo

Molimo prijavite se

Više...
Vrvilo's Avatar 04 Stu 2018 14:08 #7 od Vrvilo
Da imas pravo..Otkad nsam poceo gledat kvalitetniju opremu i ulagat u ribolov lovim pet puta manje nego kad sam imao stap i rolu do 150kn...Ali tako valöjda mora biti..

Molimo prijavite se

Više...
bzing's Avatar 04 Stu 2018 14:22 #8 od bzing
Uvijek ti je tako.
Završiš svakodnevnim pregledom opreme na internetu i planiraš nabavu baš svega šta ti "treba" :lol:
Ja sam odbacio 90% pizdarija koje sam pokupovao zadnje dvije godine.Pokonio sam 3 štapa i 3 role, polla varalica, dobar dio upredenica....u jednom trenutku sam ostao na najlonu i taj dan sasvim normalno lignjao i nalovio, sutra s istim priborom otišao na komarčle i ulovio :lol:
Sad kad pročitam razglabanja o dubleuni i fg čvorovima samo kažem: "neka još malo pa ču i ja opet" :lol: a zbilja mi se ne da dok god ima ulova jednostavnijim načinima.
Hvala: Vrvilo

Molimo prijavite se

Više...
Vrvilo's Avatar 04 Stu 2018 15:03 #9 od Vrvilo
Hahaha..da to je ta faza 😂
Ma snaći cu se ja ovim samo treba na more!😎

Molimo prijavite se