"E baš zato moj učeni velegrađanine, ja ne volim grad! Jer to se njemu ne može dogodit. Meni je draga ova naša mala, smišna, luckasta pozornica, s ovin kletinetom od prisjednika i sa ovin imbećilom od popa i sa ovom mojon išempjanom Bepinom!"
Prijava
x
x
Registracija
x

Forum je nadograđen na najnoviju verziju. U narednih nekoliko dana očekujte greške koje ćemo čim prije otkloniti. Hvala / PRIJAVI KVAR

Bombarda + raglou

Više...
Barba87's Avatar 27 Lis 2020 18:14 #1 od Barba87
Bombarda + raglou was created by Barba87
Već me neko vrijeme golica ova tehnika. I privlačna mi je i odbojna u isto vrijeme, ali svakako bih je volio malo bolje prostudirati.
Osim par malih strijelki, nisam imao nekoga rezultata, ali sveukupno sam posvetio satak vremena ovom načinu ribolova.

Prvi pokušaji i rezultati su bili sa običnom vaser kuglom koja je fiksna na upredenicu, a iza 1.5 m fluorocarbon i mala orca na 3grama 1/0 jig udicu. (ovo je dalo par malih strelki, I jednu licu, ali silikon preživi 1-2 napada)

Drugi pokušaj je tonuća bombarda(jedina koju sam uspio naći) , klizna na upredenicu, dole stoper i kopčica na koju ide 1.5 m predvez i 10.5 cm raglou. Nisam imao rezultat i nikako da uhvatim osjećaj za vođenje. Nebitno sada jel riba zagrizla, nego taj osjećaj za vođenje me handri.
Možda da nađem drugu bombardu (ili kako se već zove) da je plutajuća?
Pretražio sam hr web shopove uzduž i poprijeko, nema im ni traga ni glasa 😞, postoji li neki "hrvatski" naziv? Jedina što sam našao je bila u lov ribolov trgovini, i prodavačica nije znala ni kako će mi to naplatiti, nit je znala da to postoji 🤦

Imal tko bolja iskustva?

Eee, to sam zaboravio, predivan je osjećaj zabaciti rapala orginal 7g 13 cm 70+ metara 😂😂
Jedan od pet puta se upletu troudice u predvez

Molimo prijavite se

Više...
bzing's Avatar 27 Lis 2020 18:51 #2 od bzing
Replied by bzing on topic Bombarda + raglou
Bombarde sam viđao u Dechatlona.Ja koristim debeljuškaste prolazne plovke i lovim nekakav svoj slow jigging i lignjanje.

Molimo prijavite se

Više...
hl_demi's Avatar 27 Lis 2020 21:21 #3 od hl_demi
Replied by hl_demi on topic Bombarda + raglou
Gledao sam da time tamane luceve. Samo meni je to nekako neortodoksno, mislim ok je zamisljeno al sve skupa mi je nekako bezveze, em nemas rad neki, prakticki samo vuces, leti ovo, leti ono, petlja se tu i tamo, nema onu eleganciju i jednostavnost u sportskom smislu. Al da je ucinkovito, to je drugi par rukava.

Molimo prijavite se

Više...
bzing's Avatar 27 Lis 2020 22:07 #4 od bzing
Replied by bzing on topic Bombarda + raglou
I ja sam mislio da će biti problema a zapravo nema.Leti sasvim isto a nema varalica dodira s dnom.Trokuke se ne petljaju ako staviš donji silikonski stoper na distancu (da plovak ne udara izravno na kopču).
Koliko sam tetraworksa od 7 grama pogubio prije nije za priču.O skosavicama da ne pričam.Osjet jest malo drugačiji ali plovak jednostavno služi da kontrolira dubinu zaranjanja.Za izravan i neporemečen gušt tu je uvijek spining površinscima i voblerima.

Molimo prijavite se

Više...
marko87's Avatar 28 Lis 2020 08:20 #5 od marko87
Replied by marko87 on topic Bombarda + raglou
Ja evo isto pratim Miloša na YT i on je krenuo sa bombardom i ragluom i koliko vidim on samo ravnomjerno vuče nekom umjerenom brzinom.

Da je lovno izgleda da jest al meni također totalno odbojna tehnika.

Poslano sa mog EVA-L19 koristeći Tapatalk

Molimo prijavite se

  • Ceco
  • Ceco's Avatar
  • Legenda foruma
  • Legenda foruma
Više...
Ceco's Avatar 28 Lis 2020 11:51 #6 od Ceco
Replied by Ceco on topic Bombarda + raglou
Ja sam tako prije nekih 15 godina lovio pastrvu i linjake. Ja sam radio sistem sa perlom i stoperom ispod kojeg sam stavljao mušice ili silikonce. Tako kad ga napunim vodom petljanje nikad nije bilo problem. Slično sad radim kad stavljam živu ješku sa kraja

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk

Molimo prijavite se

  • B_
  • B_'s Avatar
  • Majstor foruma
  • Majstor foruma
Više...
B_'s Avatar 28 Lis 2020 13:17 #7 od B_
Replied by B_ on topic Bombarda + raglou
Ja imam onog miša od Yamashite, on bi mogao poslužiti umjesto bombarde? Probat ću s njime na luce, sigurno će raditi. Kao završetak ću staviti ili original onu malu plastičicu što ide na miša, a po potrebi ću mjenjati i stavljati raglou ili male hobe.

Molimo prijavite se

Više...
Paragon's Avatar 28 Lis 2020 21:36 #8 od Paragon
Replied by Paragon on topic Bombarda + raglou
Može zašto ne...?
U nas miša koriste u penduli iz barke,a kada nalete na jato bacaju miša u jato.
Prema tome ne vidim razloga zašto ne i s kraja koristiti istu tehniku.

Molimo prijavite se