UL Rock Fishing
7 years 3 weeks ago #4816
by zeusfaber
Replied by zeusfaber on topic UL Rock Fishing
Hahaha, padaju niski udarci :lol:
Ukjatu ćeš teško uloviti po mirnom, a pogotovo po danu. To je teško i najprovjerenijim metodama. Čak i tad se treba skrivati ko taliban. Najbolje je u pjenu, za maestrala, sitnim minnowima (5cm) npr. Pins Minnow od Yo-Zurija i sl. Naravno, i po noći silikoncima. Ono što sam primjetio je velika razlika između "pitome" ukjate iz luke koja se navikla hraniti otpadom s koče ili jahte i "divlje" ukjate sa stijena koja mora loviti da bi preživila. E baš tu divlju treba potražiti UL tehnikama
Ukjatu ćeš teško uloviti po mirnom, a pogotovo po danu. To je teško i najprovjerenijim metodama. Čak i tad se treba skrivati ko taliban. Najbolje je u pjenu, za maestrala, sitnim minnowima (5cm) npr. Pins Minnow od Yo-Zurija i sl. Naravno, i po noći silikoncima. Ono što sam primjetio je velika razlika između "pitome" ukjate iz luke koja se navikla hraniti otpadom s koče ili jahte i "divlje" ukjate sa stijena koja mora loviti da bi preživila. E baš tu divlju treba potražiti UL tehnikama

The following user(s) said Thank You: Fanatik
Please Log in to join the conversation.
7 years 3 weeks ago - 7 years 3 weeks ago #4829
by Fanatik
...orlovi rano lete a kasno sliječu....
Replied by Fanatik on topic UL Rock Fishing
Hahaha
UL vs Teska artiljerija :lol: :lol: :lol:
Sve sto su kolege rekle za ukjatu poznato i provjereno.jako tesko je ulovit,skoro pa nemoguce,preko dana.
Ja sam je jeda jedini put spinanjem digo preko dana i to na malu zlicu,ispod Dubrovackog mosta na onu bandu od Lozice,po losem vremenu od juzine i zamucenom moru,rijeka je zamutila ono bas pravo tako da je i ondi ispo mosta bilo jako mutno.
Ko mulci smo ih lovili na stijenama ispod Bononova i ispo Gorice preko dana ali na ometac iz ruke avolo u pjenu,al bas mora bit valovito da ima dobro pjene,mi bi abrumali zamucenog starog kruha i sadjele,sijecam se udarale bi ko lude cim jeska zaroni u pjenu.
Tako vjerujem da bi mogo tako i malim varalicama al bi svakako preporucio abrumat da ih privuces i da im zamirise,kad se najeskaju na miris onda udaraju na sve sto padne u more,vadili smo ih i na obicnu pastelu od samog kruha.

Sve sto su kolege rekle za ukjatu poznato i provjereno.jako tesko je ulovit,skoro pa nemoguce,preko dana.
Ja sam je jeda jedini put spinanjem digo preko dana i to na malu zlicu,ispod Dubrovackog mosta na onu bandu od Lozice,po losem vremenu od juzine i zamucenom moru,rijeka je zamutila ono bas pravo tako da je i ondi ispo mosta bilo jako mutno.
Ko mulci smo ih lovili na stijenama ispod Bononova i ispo Gorice preko dana ali na ometac iz ruke avolo u pjenu,al bas mora bit valovito da ima dobro pjene,mi bi abrumali zamucenog starog kruha i sadjele,sijecam se udarale bi ko lude cim jeska zaroni u pjenu.

Tako vjerujem da bi mogo tako i malim varalicama al bi svakako preporucio abrumat da ih privuces i da im zamirise,kad se najeskaju na miris onda udaraju na sve sto padne u more,vadili smo ih i na obicnu pastelu od samog kruha.
...orlovi rano lete a kasno sliječu....
Last edit: 7 years 3 weeks ago by Fanatik.
7 years 3 weeks ago - 7 years 3 weeks ago #4832
by DaliborDu
Replied by DaliborDu on topic Re:UL Rock Fishing
Hoce i na male povrsince a i na velike da se zaleti al kao sto kaze Ante to vrijedi za ove divlje.za suncanog proljetnog dana negdje na divljaka na nekim stijanama lovio sam ih fino na dog x jr
, a udarala bi mi i na velike zare al samo u sumrak
, a udarala bi mi i na velike zare al samo u sumrak
Last edit: 7 years 3 weeks ago by DaliborDu.
The following user(s) said Thank You: Fanatik
7 years 3 weeks ago #4835
by frkachu
Replied by frkachu on topic Re:UL Rock Fishing
po meni silikonci nisu najbolji izbor za ušatu zbog njenih zubića
bio sam sretan ko malo dijete kad sam ih našao po noći no nakon 5 udaraca za redom i 5 puta ostanem bez pola silikonca (od 5 cm) sam odustao
valovi, pjena, lošije vrijeme će dati više riba, i naravno veće varalice
tide minnow slim 140 lovi ušate oko 20cm
većina vas je vidjela ove filmiće, no za one kojima je nova tema
bio sam sretan ko malo dijete kad sam ih našao po noći no nakon 5 udaraca za redom i 5 puta ostanem bez pola silikonca (od 5 cm) sam odustao

valovi, pjena, lošije vrijeme će dati više riba, i naravno veće varalice

tide minnow slim 140 lovi ušate oko 20cm

većina vas je vidjela ove filmiće, no za one kojima je nova tema
7 years 3 weeks ago - 7 years 3 weeks ago #4838
by DaliborDu
Replied by DaliborDu on topic Re:UL Rock Fishing
Last edit: 7 years 3 weeks ago by DaliborDu.
The following user(s) said Thank You: Everyday normal guy, Ceco
7 years 3 weeks ago #4839
by Alaskan
Tight lines!
Replied by Alaskan on topic UL Rock Fishing
Silikonci su odlična stvar ako si koliko toliko siguran da u blizini nema ušata ili još gore beba strijelki. Capnu mu repić a rijetko koji silikonac je lovan bez repića. Postoje zaista mali wobleri koji jako lijepo konkuriraju silikoncima kao i mini jigovi 5-10g s kojima možeš čuda raditi u rock fishingu. Model koji je Frkachu pokazao u youtube videu je toliko dobar da bi samo o njemu mogao sastaviti ep 
Što se tiče onoga što Zeusfaber kaže, to također stoji. Ja u Puli oko luke imam na kilotone odličnih ribljih vrsta a džabe mi kad je to lijena riba koja je navikla hraniti se odpadcima i vječno je sita. Iste vrste kada se pronađu na divljim stijenama su pak potpuno druga priča

Što se tiče onoga što Zeusfaber kaže, to također stoji. Ja u Puli oko luke imam na kilotone odličnih ribljih vrsta a džabe mi kad je to lijena riba koja je navikla hraniti se odpadcima i vječno je sita. Iste vrste kada se pronađu na divljim stijenama su pak potpuno druga priča

Tight lines!
Time to create page: 0.314 seconds