- Zahvala primljena: 2
Naručio sam ovaj od 2.4 5-20Baćo68 napisao: Ako koristiš te varalice, onda ovaj od 2.40, dobar je i za lignjolov.
S druge strane, s vremenom će ti porast apetiti i prema drugiv, večim varkama, pa možda bolje onaj od 2.70...
Osnovno pravilo je ...duži štap, duži izbačaj... u svakom slučaju, izbor je tvoj.
Iz osobnog iskustva, jedan štap a da bude višenamjenski i još za malo para... jednostavno je nemoguća misija...
Molimo prijavite se
josipban napisao:
Naručio sam ovaj od 2.4 5-20Baćo68 napisao: Ako koristiš te varalice, onda ovaj od 2.40, dobar je i za lignjolov.
S druge strane, s vremenom će ti porast apetiti i prema drugiv, večim varkama, pa možda bolje onaj od 2.70...
Osnovno pravilo je ...duži štap, duži izbačaj... u svakom slučaju, izbor je tvoj.
Iz osobnog iskustva, jedan štap a da bude višenamjenski i još za malo para... jednostavno je nemoguća misija...
i upariti ću ga sa shimano nexave 3000
koristiti ću ga lignjolov i varanje brancina.
Za drugi štap shimano alivio teloboat 30-150 ću uzeti neku rolu sa baitrunnerom i koristiti ću je za orade i lagani jigging, a možda i za veće varalice.
Treći cormoran štap teleskop 40-80 sa baitrunner rolom mi služi za orade,
a četvrti noname teleskop 20-40 mi služi za plovak za ciple.
Tako da mislim da sam pokriven.
Molimo prijavite se
Zdenko napisao: Sta ce ti baitrunner na Alivio teleboatu? Za takav ribolov za orade I lagani jigging ti je dobra rola Penn Sargus II 4000 I sad ti je na akciji u Maguru. Oko 550 kuna.Rola je savrsena.
Ovaj noname teleskop ti je slab za orade sa obale. Seaboss 4,2 m I sa 150 ili 200 g ti treba.Super stap za male novce.
Molimo prijavite se
oki270 napisao: 7-21 gramaza je sasvim dosta, ja iskljucivo lovim sa 5-20 i sasvim je ok. Osobno preferiram stap brzje akcije jer mi je 99% ribolova brancina na povrsinske varke a ljepse ih mogu animirati sa brzjim stapom.
Molimo prijavite se
B_ napisao: Kako ti to radiš, postoje li neke cake koje mi laici ne vidimo?
-da li brancin napada površince iskljucivo danju ili ima smisla i po noći radit površincima?
-općenito što se tiče varalica, kad koja vrsta? Znači ima li smisla npr. silikon po danu ili je to bacanje vremena uzalud?
-znam da se kuneš u patchinka kao naj površinsku varalicu. što bi još osim njega preporučio? Po forumima vidim hvali se sakura naja, savagearov top prey itd. Ja od površinaca imam nekoliko panic preyeva, od zereka zdog walker, bay ruf manic 135 prozirni.
-kolika debljina floura za dnevni rad površincima? Ja sam sad smanjio na 0.25
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
B_ napisao: Hvala Oki majstore
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
DaliborDu napisao: uuu frende moze sa 0,8 svasta izvuci.. jos ako je 12braid
al za veliku ribu na laganoj opremi treba i mnogo iskustva u drilanju ribe..
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
josipban napisao: Došao mi je danas štap
okuma hexana 5-20
sutra cu ga probati, ali mislim da cu biti zadovoljan.
Zna li tko koliku težinu može podići štap, da znam koliko ga mogu opteretiti.
Može li podići uteg od 3-4kg
Molimo prijavite se
Naravno da neću dizati 3kg nego volim znati s čim raspolažem, jer nisam još koristio ovako tanke štapove, pa me čisto zanimalo da znam kako ću se ponašati.oki270 napisao: Ovisno o kutu izmedju stapa i upredenice pri dizanju..sto manji kut, to veca sansa za pucanje stapa. Zasto bi uopce dizao 3kg??? Postoje podmetaci a ako ga nemas uvijek rukom mozes primiti predvez i podici..
Molimo prijavite se
josipban napisao:
Naravno da neću dizati 3kg nego volim znati s čim raspolažem, jer nisam još koristio ovako tanke štapove, pa me čisto zanimalo da znam kako ću se ponašati.oki270 napisao: Ovisno o kutu izmedju stapa i upredenice pri dizanju..sto manji kut, to veca sansa za pucanje stapa. Zasto bi uopce dizao 3kg??? Postoje podmetaci a ako ga nemas uvijek rukom mozes primiti predvez i podici..
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
josipban napisao: prvi put sam danas radio sa upredenicom i spinning štapom.
Uglavnom imao sam problema sa izbačajom, a kad sam uspio ući u štos počela mi se petljati upredenica.
U 4 sata sam morao 4 puta kidati upredenicu jer je nisam mogao odmrsiti. Čvor bi se uvijek napravio u prvih 5 metara iza fluocarbona.
Neznam da li je problem zbog izbačaja jer na početku nisam imao petljanja, neg tek kad sam malo uhvatio tehniku pa počeo izbacivati dalje.
Na roli ima 10-tak namotaja više nego što bi trebalo biti, pa je možda i to problem.
Da li je dobar izbačaj 25m sa varalicom od 11 odnosno 13g?
Što se tiče tehnike Walk the dog da li cimate sa štapom samo u jednu stranu, ili cimate izmjenično lijevo pa desno.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se