Vrvilo napisao: Pozdrav!Novi sam ovdje i vec godinu dana pokusavam loviti brancina tom tehnikom.Ulov nije izostao ali nikako do njega..Sad sam nabavio i duzi stap radi daljeg izbacaja pa cemo vidit.Stap je Okuma Fina Pro 2,70m 7-35g i stara makina Okuma Safina sfr 40.Sad ,po mome bi to trebalo biti ok.Prije je bio Ugly Stick 4 PIECE TRAVEL SPIN 6.6ft 5-20g sa kojim sam po mom iskustvu imao dalje zabacaje samo metalnim varalicama a to nije to,ili je?ili kako??
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Nista...3 dana ujutro i navecer bez ulova..dali je moguce da je more pretoplo (12 stupnjeva)? Ili su vec otisli u dubinu?markom napisao: Danas nabavio black minnow kaki..bas me zanima dali ce nesto promijeniti za razliku od rapale xrap 🤔
Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk
Molimo prijavite se
Prodjem po 1,2 km pjeske po obali..i nikako da se ulovi nesto 🤔..pokusat cu onda na dr.poziciju 😊Ahab napisao: Prvo što bi ja promijenio je pozicija.
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Po meni razlog petljanja nije višak strune!josipban napisao: prvi put sam danas radio sa upredenicom i spinning štapom.
Uglavnom imao sam problema sa izbačajom, a kad sam uspio ući u štos počela mi se petljati upredenica.
U 4 sata sam morao 4 puta kidati upredenicu jer je nisam mogao odmrsiti. Čvor bi se uvijek napravio u prvih 5 metara iza fluocarbona.
Neznam da li je problem zbog izbačaja jer na početku nisam imao petljanja, neg tek kad sam malo uhvatio tehniku pa počeo izbacivati dalje.
Na roli ima 10-tak namotaja više nego što bi trebalo biti, pa je možda i to problem.
Da li je dobar izbačaj 25m sa varalicom od 11 odnosno 13g?
Što se tiče tehnike Walk the dog da li cimate sa štapom samo u jednu stranu, ili cimate izmjenično lijevo pa desno.
Molimo prijavite se
scorpio1982hr napisao:
Po meni razlog petljanja nije višak strune!josipban napisao: prvi put sam danas radio sa upredenicom i spinning štapom.
Uglavnom imao sam problema sa izbačajom, a kad sam uspio ući u štos počela mi se petljati upredenica.
U 4 sata sam morao 4 puta kidati upredenicu jer je nisam mogao odmrsiti. Čvor bi se uvijek napravio u prvih 5 metara iza fluocarbona.
Neznam da li je problem zbog izbačaja jer na početku nisam imao petljanja, neg tek kad sam malo uhvatio tehniku pa počeo izbacivati dalje.
Na roli ima 10-tak namotaja više nego što bi trebalo biti, pa je možda i to problem.
Da li je dobar izbačaj 25m sa varalicom od 11 odnosno 13g?
Što se tiče tehnike Walk the dog da li cimate sa štapom samo u jednu stranu, ili cimate izmjenično lijevo pa desno.
Jer da je to razlog onda bi odmah u prvim zabačajima petljalo/mrsilo, nego razloga može biti više, a prvi po meni pošto vidim da te zanima wtd-walk the dog mislim da tu leži problem, jer kod te tehnike vrhom štapa cimneš varalicu i namataš višak "ajmo reč labave upredenice" odnosno kupiš višak upredenice pa ponovno cimaš i tak u krug... puno sam radio površincima i imao sam slične probleme. Kako sam riješio- puno prakse i vjeruj mi treba ti barem rola srednje klase koja lijepo i precizno namata a to ti je kod walk the dog varalica bitno, a posebno vidim da spominješ laganije varalice. Nikad mi se nije desilo da mi rola zapetlja prilikom bacanja težih varalica, jer stvaraju otpor u vodi i rola lijepo slaže upredenicu na špulu, već nakon promjene s 30g na varalicu od 10g i onda u 2-3 zabačaju. Puno sam upredenice potrošio i došao do zaključka.. Sad zadnjih 2 godine ne sjećam se dal sam imao jedno petljanje a imam po minimalno 80 izlazaka u ribolov, a u ribolovu sam po 3-4 sata i samo spinam.
Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se
Lipless crankbait ili glavinjara cormoran wide nose, jedino sam umjesto krila na kraj stavio trokuku. Po noći lovim isključivo na plutajuće ili suspend voblere.anton napisao: Bravoo! Na koju varalicu je uhvacen?
Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk
Molimo prijavite se
Kvačun napisao: ja bih vas molio da mi kažete ako je ova spin konfiguracija dobra.... pričamo o spinu za brancina
štap: Okuma hexana (240)
rola: Okuma inspira
upredenica: Sakura senaibraid x8 (0.14)
oprostite ako je ovo već prethodno postano
Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk
Molimo prijavite se
zeusfaber napisao:
Kvačun napisao: ja bih vas molio da mi kažete ako je ova spin konfiguracija dobra.... pričamo o spinu za brancina
Može. Hexana je 5-20? 10-36?
Hexanica bi bila 5-20 jer uglavnom ovo što sam do sada malo bacao varalice, sve su bili uglavnom manji silikonci i manji vobleri...
P.S. ispričavam se što još profil nije dovršen do kraja, sada radim na tome
Molimo prijavite se
Molimo prijavite se