Sad sam stvarno svast natrkeljo u tom naslovu, ali pocetnik sam i malo se jos gubim u toj terminologiji
Uglavnom, tražim štap za ribolov s obale sa stickaitovima /popperima eventualno metalnim jiggovima...
Prioritet je što dalji izbačaj (visok sam oko 190) , koristio bi braid Pe 4 - 6 + stellu /saltigu 8000+
Bacao bi varalice 50 - 100 grama , velicine do nekih 15 cm....
ne znam kako se ponaša velika riba na našem području tj. kakve su joj hranidbene navike , te da li bi se uopče bacila na veče varalice tipa 20 cm poper/stickbait, ili treba znatno manje , recimo do nekih 12cm ?
lovim na području Fažane/Pule /Verude i u par navrata sam vidio primjerke oko 1 m duzine... tuna/lica ??? ponekad uz obalu ponekad iz kajaka....
Izbor sam suzio na Zenqa TOBIZO TC86-110G , ili neki iz Muthos serije (acura/duro), Ripple fishera ( runnerexceed /final standup) , i eventualno NS black hole 1002s....
eh sad tu nastaje muka jer se ne mogu odluciti... sta bi bilo preslabo...sta bi pak bio overkill...Koji je najbolji sto se tice castinga...
ako netko ima iskustva sa nekim od navedenih štapova (prosjecna daljina izbacaja, koja rola, koji PE, etc.), bio bi mu beskrajno zahvalan na savijetu
Hvala !