Pozdrav svima,
trebao bih preporuku štapa od 300-400 kuna. Zapravo mi treba cijeli set do 600-650 kn, al da ne brljam po krivim temamam... Štap bi se koristio za lov iz broda (nije brod neka mrcina, pasara od 4.80m pa ne bi bilo dobro ni da štap bude prevelik), do 35 metara dubine, uglavnom za lov po dnu (komarča), a ako bi se dalo u to uklopit i lov na 10-ak metara dubine bez olova bilo bi super...
Kao što vidite po ovom uvodu radi se o totalnom početniku kada su u pitanju štapovi. Već ih par dana istražujem i ne mogu reći da sam puno napredovao po tom pitanju

Mislim da me u startu već buni sama tehnika lova za koju ni sam nisam siguran kako se zove, s obzirom da ja kombiniram dvije tehnike običnog lova, "na ruku". U prvom slučaju spuštam do dna 2 udice ispod kojih ide olovo od 40-50 grama i tako ciljam komarče, a druga tehnika je da na nekih 10-ak metara dubine bacam samu udicu, bez olova, koja lagano tone, tj. sam mamac (file srdele) bude olovo, pa se na to zna bacit skuša, sarun (šarun) ili bukva, a malo dublje i lokarda.
I to je to, sada bih za to isto kupio štap i pokušao isto sa njim(nadam se da je izvedivo sa promjenama na kraju krene). Ponuda na internetu je ogromna, ono gdje sam pokušao nešto doznati je dućan Pangea, međutim tu mi je prodavač složio navodno najjeftiniju kombinaciju od 1300 kn za štap i rolu (štap 450, rola 850 kn)
Ja pretpostavljam da je to dobro, al bi ipak za početak ja išao na cijenu do 600-650 kn ukupno s obzirom na moje želje i dosadašnje iskustvo.
Pregledao sam i ponudu dućana Decathlon, međutim nisam se snašao, a u dućanu sam pričao s prodavačem za kojeg mi se čini da više ja znam, onda možete mislit koliko on(tj. ona) zna...
Bio bih zahvalan na svakom savjetu, bilo to vezano za štap, rolu, način lova, bilo šta..