Četvrtak, 08 Siječanj 2015 10:34 Napisao 

Lignje za pamćenje

Daleki zabačaj u protivnički šesnaesterac i opipavanje protivnika! Lagano povlačenje iz ofsajda, skosavica u prostor i GOOOL!

Razbili smo mit o početničkoj sreći. Početnička sreća postoji! Svaka dobra priča bi trebala imati zaplet i rasplet. Ova priča ima i jedno i drugo, ali doslovno...

Kolega Vulgaris nikad nije ulovio lignju s kraja. Nije nikad ni išao. Nemam ni ja neko specijalno iskustvo (čitaj: nemam pojma), ali sam je ulovio. Zvoni mi telefon oko 15:00h - "Ej, idemo li?". Bez razmišljanja odgovaram  - "Vidimo se dolje!". Isti tren zovem Smuduta. On mi je pokazao kako se love i bilo bi lijepo prenijeti iskustvo na druge, u ovom slučaju na Vulgarisa.

Zaplet

Smudut i Vulgaris se ne poznaju. Dolazimo na "lignjolovcima" poznatu poziciju i ja kao middle men održavam kratko predstavljanje i upoznavanje dvije vedete Ludog Mora. Nema vremena za priču, nek skosavice pričaju. Naoružavamo se. Smudut igra za FC Yo-Zuri, ja za Kanji Boyse, a Vulgaris za DTD United. Vani je 0°C. Smudut ima termo odijelo, ja sam "pristojno" obučen a Vulgaris ko da ide na koncert Thompsona. Vidim da mu je hladno, ali ne predaje se. Stil vulgaris, tehnika skosanja nepostojana ali upornost, ono najvažnije, na razini! Ja sam daleko najgori na terenu, skupljam vogu i prigodni nadimak "Farmer". Kolega iz DTD United-a je sve bolji i bolji. Plima raste, mjesec izlazi, a mi čekamo prvu lignju.

Totalna šteta

U jednom trenutku popularne dalmatinske psovke nošene laganim povjetarcem šire se postom. Kimnem glavom desno kad imam što vidit. Umjesto skosavice, zrakom leti upredenica. Nekim čudom prije zabačaja skosavica je zakačila za špulu i izvukla 2-3 nepotrebna koluta upredenice tako da je nastao kaos. Tupi zvuk pri zabačaju dao je naslutiti da i skosavica spava negdje u vogi. Totalna šteta. Vulgaris je prionuo "raspletu". U goste nam stiže Rurales koji nesebično uskače u srž problematike i nakon 10-ak minuta Voila! Raspetljano! Ne samo to. Upredenica u komadu i netaknuta skosavica. Sjajno. Već smo dva sata na istoj poziciji, selimo na poluvremenu...

Prve se pamte

Druga pozicija je u skrivenoj uvali, izloženoj jedino buri. Rekli bi stari, kad tu puše bura slobodno kupi stvari i ajde doma. Puhetalo je nešto sitno tek toliko da ti smrzne jajca. DTD United ima čast prvog zabačaja. Prvog i povijesnog. Daleki zabačaj u protivnički šesnaesterac i opipavanje protivnika! Lagano povlačenje iz ofsajda, skosavica u prostor i GOOOL! Rurales priskače s jamkom dok ja neuspješno pokušavam upaliti bateriju na Vulgarisovoj glavi. Valjda od uzbuđenja, u potpunom mraku, mislimo da je lignja u jamci i izvlačimo van. Imamo što i vidit. Jamka za ulješure, na njoj sa strane visi skosavica, a na skosavici mrcina od 0,7 kg i nezapamćeni smješak od uha do uha. Prečka GOOOOOOL! Neopisivo.

Dok tražimo aparate, kamere i telefone za ovjekovječiti trenutak javlja se glas razuma, FC Yo-Zuri - "Velike su uvijek u paru! Baci na isto mjesto...". Manirama vrsnog golgetera Vulgaris zabacuje na isto mjesto i kači sestru blizanku, međutim metar-dva od jamke lignja snažno pumpa i bježi. Sjećam se da smo baš maloprije o tome razgovarali, ako padne i pusti crnilo možeš se slikat. Međutim, uporan kakav jest, skosavica leti natrag u crnu rupu i nakon 5 sekundi vani je lignja od 0,5 kg! DTD United dva, lignje 0. Svaka čast kolega!

Dok ovo pišem stiže poruka "Idemo li???". Bez razmišljanja odgovaram  - "Vidimo se dolje!"

Prvo pa muško! U trenutku dok glas razuma nije viknuo - "Velike su uvijek u paru! Baci na isto mjesto..."

Prvo pa muško!

Nakon što je glas razuma viknuo - "Velike su uvijek u paru! Baci na isto mjesto..."

Dvije prve ljepotice

Prve lignje u životu 0,5 kg i 0,7 kg

Lignje

Kratko poziranje za uspomenu

Lignja

Anja i tatine prve lignje

Anja i tatine prve lignje

Pročitano 5136 puta
Hamag
Prijava
x
x
Registracija
x

LudoMore.com Majice!

Ribe Jadrana

Pomorci
pišite nam

Zadnji komentari

Tko god da je ispekao ovog Vuka ja mu skidam kapu. Vrhunski odradjeno. Jedina zamjerka je sto je pij...
Jedna tuzna prica:
https://www.youtube.com/watch?v=3TkqeniNQfo

Lovostaji

  • Drozd - Trajno
  • Kavala - 15.5. - 15.7.
  • Rakovica - 1.6. - 30.11.
  • Kirnje - 1.7. - 31.8.
  • Jastog - 10.9. - 15.5.
  • Hlap - 10.9. - 15.5.
  • Tuna - 1.1. - 1.4.
  • Iglun - 1.10. - 30.11. i 1.3. - 31.3.

Saznajte sve informacije o lovostajima i minimalnim veličinama dozvoljenim za lov.