Notice: Trying to get property 'alias' of non-object in /home/ludomore/public_html/components/com_k2/router.php on line 292
Okuma Eclipz
Četvrtak, 11 Siječanj 2018 11:28

Okuma Eclipz

Napisao

Nismo se baš proslavili kad su recenzije ribolovne opreme u pitanju. Možda jer su nam dopizdile sve te tehničke specifikacije i oznake. Ne vidim što se još ima dodati na jednu Stellu ili Saltigu. Kao da vas idemo upoznati s Messijem i njegovim mogućnostima. Bezveze. Međutim, kad se pojavi nešto čudno, relativno anonimno, bez puno logike, a dobro, onda osjetimo neobičan poriv da o tome nešto napišemo i da vam uštedimo koju kunu u džepu. Nešto takvo je Okuma Eclipz...

Najviše kod Eclipza mi se sviđa to što postoji samo jedan model! Nema - "ovaj model, onaj model", imaš Eclipz i adio. Sjećam se kad sam uzimao neki štap za light jigging od Black Hole-a pa kad sam otvorio onaj japanski katalog i kad su me napale one H, MH, MHH, HHH, HAHA oznake, nakon pola sata mi je došlo plakat. Uz sve to, naše trgovine ribolovnom opremom uz određeni artikal ostave samo katalošku oznaku "88M9HAHA" pa ti sad idi na Google i traži o kojem se modelu radi, pa se vrati na webshop, pošalji mail da ti potvrde, jer naravno, ne vjeruješ da si uspio.

Štap je deklariran na 50-100g? Prije bi rekao - "Štap je etiketiran" na tu gramažu kao što u jednom web shopu piše - "Okuma Eclipz je štap duljine 185 cm i gramaže bacanja 50 -100g". Zašto bi ikad napisali "gramaže bacanja" kad se radi o štapu s kojim loviš isključivo ispod sebe? Baš bi volio vidit taj zabačaj. Zar ne bi bolje zvučalo - "Štap je predviđen za sisteme, jigove i light jigging varalice u težinama od 50-100g". Usput, s Eclipzom već duže vrijeme vučemo tešku panulu s olovom čuvarom od pola kg tako da je, što se nas tiče, ovaj štap gramaže od 50g - 500g.

Gotovo u svakom web shopu kao glavna stavka u opisu piše kako je štap iznimno lagan i ne umara ruku. Inače na dubinki bulentin, jigging, inchiku na 150m dubine idu krhki i fragilni momci pa je iznimno bitno da im se ne umore rukice. Ovako, štap nije ništa puno teži i ništa puno lakši od sličnih štapova iz te famozne 50-100g kategorije. Ono što je po meni puno bitnija stavka je mekoća! Mekan je, a ima kičmu. Kako da to najbolje objasnim... Dakle, osjetiš kanjca na 80m dubine, a nemaš problema s ugorom od 10kg na 150m. Mislim da je to ok? Dobro, umore ti se rukice ali ide van.

Čitajući forum, bezbroj puta sam naletio na temu - "Štap za bulentin, štap za inchiku, štap za panulu, komplet za light jigging i bulentin..." i slično. Ono što krasi Eclipz je upravo ta univerzalnost. Mi smo ga dosad koristili na sve moguće načine. Jedino još nismo pucali iz njega.

Ako niste u budžetu i možete birati, naravno, ima boljih opcija. Ako ste u budžetu i tražite štap koji će sasvim solidno pokriti sve navedene discipline, našli ste ga. Okuma Eclipz. U ribolovnom svijetu još nije proizvedeno ništa slično za 400kn!

Nije fancy, nema zlatne vodilice i nije ručni rad ali ima karakter i prilično dobar životopis.

Ovo nije plaćeni oglas!

Eclipz

 

Više informacija

 • Podnaslov: Oprema za ribolov. Štap Okuma Eclipz. Light jigging, inchiku, kabura, bulentin, jigging, panula...
 • Badge: Badge
Pročitano 23193 puta
Hamag

LudoMore.com Majice!

Na forumu

 • Nema novih postova za prikazati

Ribe Jadrana

Pomorci
pišite nam

Lovostaji

 • Drozd - Trajno
 • Kavala - 15.5. - 15.7.
 • Rakovica - 1.6. - 30.11.
 • Kirnje - 1.7. - 31.8.
 • Jastog - 10.9. - 15.5.
 • Hlap - 10.9. - 15.5.
 • Tuna - 1.1. - 1.4.
 • Iglun - 1.10. - 30.11. i 1.3. - 31.3.

Saznajte sve informacije o lovostajima i minimalnim veličinama dozvoljenim za lov.