Ispiši ovu stranicu
Utorak, 08 Srpanj 2014 12:31 Napisao 

Lagana panula: Yo-Zuri Hula-Hula hobotnica

Najbolja nam se pokazala prozirna boja koja čim takne površinu poprimi plavkastu boju i izgleda zastrašujuće dobro!

Yo-Zuri Hula-Hula - Jedna od najboljih silikonskih imitacija mini hobotnice koju smo ikad koristili je zasigurno Hula-Hula od Yo-Zurija. Ova malena provokatorica od svega 4.5 cm tijekom lagane panule, netom ispod površine, stvara pravu gungulu i jednostavno tjera ribu na griz...

Nerijetko se radi o velikim primjercima s kojima nismo uspjeli izaći na kraj, što zbog jačine sistema, što zbog veličine udice. Ipak je riječ o laganoj panuli. Sistem koji najčešće koristimo je klasična panula iz ruke s osnovnim najlonom 0,50 mm u dužini od 50 m, zatim zogulinom i 2-3 metra florkarbonskog predveza od 0,25 - 0,30 mm. Montažu hobotnice radimo tako da prvo na predvez navučemo fluorescentnu perlicu, zatim hobotnicu i na kraju običnu udicu s dugim vratom ne dužu od krakova hobotnice, tako da je krakovi prekriju i kamufliraju. Ovim načinom postižemo dodatnu provokaciju gdje prilikom trzaja panule, perlica dodatno šeće po predvezu i privlači ribu koja agresivno napada hobotnicu.

Hula-Hula dolazi u različitim bojama. Najbolja nam se pokazala prozirna boja koja čim takne površinu poprimi plavkastu boju i izgleda zastrašujuće dobro. Najčešće žrtve ovog načina panule su ušate koje joj naprosto ne mogu odoliti. Uz bok ušatama na udici se često nađu i felun, lica, lokarda, širun, luc, palamida, škaram, brancin i naravno, strijelka - često prevelika i premoćna za ovaj sistem. Velika prednost ove hobotnice je izdržljivost i kvalitetna izrada koja joj produljuje vijek i za malo novaca donosi puno zabave.

Ništa u ovom tekstu, kao ni u ribolovu, nije činjenica! Tekst je napisan i temeljen na iskustvima jednog ribolovca.

Javite nam Vaša iskustva!

Pročitano 4797 puta